You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > Сбъднато желание: Наричания за любов и здраве на рожден ден

Сбъднато желание: Наричания за любов и здраве на рожден ден

Казват, че ако си пожелаеш нещо на рождения ден, то се сбъдва. Вижте как може да сбъднете своето простичко желание

В българската традиция никой не е по-голям от хляба. Затова и българските наричания все над хляб се правят. Казват, че рождения ден е най-магичния ден за всеки човек в годината. И на него каквото си пожелае, то се сбъдва. Днес ще ви разкажем за наричания за рожден ден. И как може да сбъднете своето простичко желание.

Според фолклорните предания, в деня на раждането си, човек става рано и се измива. Взима се порцеланова/стъклена/дървена купа и в нея се сипва брашно. Добавя се сол, захар/мед, масло, мляко и вода. Меси се с ръце, затова забравете кухненските роботи и всякакви такива.

Наричания за любов и здраве на рожден ден сн. Pixabay
Наричания за любов и здраве на рожден ден сн. Pixabay

Месещият е сам в стаята, добре е да е обърнат с лице към слънцето. Наричането е само за него и хлябът също е само за него. Докато меси, нарича желанието си „Речено — наречено. Нека…/желанието/ да бъде чуто и да дойде при мен. Нека с този хляб/името на желанието/ да се случи и да ме намери. Да бъде“. Хлябът се меси и се нарича, докато го усетите, че е омекнал в ръцете ви и се е затоплил. След това го оформяте на пита и го печете, докато порозовее. Още топъл го хапвате, но тук внимавайте — от къщата този хляб да не излиза и друг не трябва да яде от него. Може да направите малка питка само за вас, която сами да изядете и да замесите друг хляб за близките си. Но от този хляб не трябва да давате на другите. Най-добре е хлябът да се замеси с изворна вода и брашно от лимец, но ако нямате и с пшеничено брашно става.

Важно е през цялото време да се усмихвате, да се чувствате радостни и спокойни. А докато ядете хляба, да си представяте как желанието ви се сбъдва, идва към вас и ви носи здраве, щастие и късмет.

За неомъжените девойки, хлябът от рождения ден може да послужи за намиране на мъж. Докато месят хляба нека си наричат „Да си намеря мъж/съпруг/стопанин по мярка. Да е… и изброяват качествата му/добър, справедлив, разумен, благороден, имотен, забавен, учен, мъдър, зрял, силен, грижовен, пазител, смел, начетен, родолюбив, работлив, с благ нрав и т. нат./ Реченото — сторено да стане“.

Хлябът отново изяждат сами, тъй като мъжът си е за тях, а не за друго момиче.

Същият ритуал могат да изпълнят и мъжете, когато си търсят невеста. Поверието гласи, че ако на Коледа поставиш залък от питата под възглавницата ще си сънуваш спътника. Може обаче да опитате да изпълните същия ритуал и на рождения си ден. Нищо чудно да видите кой ще е вашия спътник в живота и тогава.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!