You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Сдобийте се с дом като от списание, без да харчите и стотинка

Сдобийте се с дом като от списание, без да харчите и стотинка

Искате идеален дом? Ето как да го получите без пари

Искате да преобразите дома си, но нямате пари за ремонти? Не въздишайте и не се ядосвайте. Топ дизайнерката Ким Смарт споделя една от най-големите си тайни. За да се сдобиете с чисто нов дом, без да харчите и една стотинкаq е нужно само да промените няколко неща.

Превърнете табуретките в маси

Избутайте малката маса за кафе под прозореца и поставете под ъгъл дивана и креслата, близо едно до друго. Може да изберете някой кът от стаята, където влиза повече светлина. Вместо маса, използвайте табуретката за целта. Колкото е по-широка – толкова по-добре.

Дом като от списание, без усилия
Дом като от списание, без усилия

Ако имате ъглов диван и част от него е самостоятелна и без облегалка, сложете я отпред. Добавете табла и ваза с цветя, и сте готови.

Повече място за сядане със столовете от кухнята

Ако масата ви е малка, сложете я до прозореца, а от двете й страни, добавете два стола за сядане. Така, когато ви дойдат повече приятели, няма да се чудят, къде да ги настаните. Удобно е и имате повече място.  А ако нямате маса, натрупайте книги.

Изкарайте картините в коридора

Може да преобразите антрето и без да влагате пари. Просто изкарайте няколко картини в коридора. Експериментирайте с голяма картина, или две по-малки поставени една под друга на стената срещу огледалото. Поставянето на саксия със сенколюбиво цвете там също ще свърши работа.

Лампион в трапезарията, цветна градина в хола

Растенията нямат място в трапезарията. Единствените допустими цветя в трапезарията са във ваза на масата. Най-добре е да ги оставите в дневната, или на терасата. Вместо това може да разположите старите лампи от спалнята върху шкафа в трапезарията. И стаята ще има съвсем друг вид. Допълнителното осветление в помещението, ще го направи по-приятно и по-уютно.

Разменете завесите

Еклектичния стил е на мода тази година, така че смело се отдайте на експерименти. Разменете завесите в хола и спалнята и позволете на стаята да получи съвсем нов вид.

Разделете стаята на две с библиотеката

Кой казва, че библиотеката трябва да стърчи на едната стена като паметник? Раздвижете я. Ако имате голяма дневна, може да я разположите в средата на стаята като декоративна стена. Така ще оформите едновременно два отделни къта – От едната страна може да е къта за почивка, а от другата – зоната за хранене – особено, ако сте с отворена кухня.

Преместете едно от креслата до секцията и сложете малка масичка, или шкаф, който не ви използвате, за да си оформите кът за четене. Добавете саксия с цветя и настолна лампа и воала – имате съвсем нов дом, като от списание.

Толкова е просто! Само разместете мебелите и проявете малко въображение. И домът ви ще се преобрази.

За повече интересни идеи ви предлагаме да видите това видео.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!