You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Селска идилия в сърцето на Манхатън: Сдобийте се с дом като на Мег Раян

Селска идилия в сърцето на Манхатън: Сдобийте се с дом като на Мег Раян

Мег Раян има дом мечта — съчетание от лукс и провинциална простота

Нейният дом е като сбъднат сън за цените на провинциалния стил. В сърцето на Манхатън, в Сохо, актрисата Мег Раян се гордее с апартамент — мечта. 55-годишната актриса неотдавна обяви за продан, апартаментът с площ от 4100 кв метра за цена от 11 милиона долара.

Интересното обаче, че луксозното бижу може да бъде претворено като стил в доста по-малка квадратура. Самата Мег разкрива част от тайните си при обзавеждането на дома.

Мег Раян с дом-мечта
Мег Раян с дом-мечта

Шкафове под прозорците за повече светлина

Мег използва пространството около прозорците, за да си осигури комфорт в кухнята. Широки рафтове за книгите и сервизите и шкафове под прозорците за останалата посуда. Така се осигурява достатъчно площ за голямата дъбова маса и кухненския плот. А и не се губи светлина.


Широките лампи, които висят свободно от тавана и са в индустриален стил, придадат допълнителна простота на помещението. А черно-белия акцент постига ефекта на елегантност и класа в това иначе провинциално помещение.

Дивани легла в дневната за неочаквани гости

Мебелите несъмнено са от масив, но същия ефект може да получите и с МДФ плоскости с фурнир. Мег Раян използва два големи дивана, които покрива с широки възглавници. Така гостите ще чувстват комфортно дори и да останат с преспиване.


Вместо маси, актрисата предпочита да използва големи табуретки. Удобни не само за крака, но и за подноса за чай.

Спалня като от приказките

Въпреки че е романтик по душа, Мег Раян е и невероятно практична. Звездата има огромно двойно легло в спалнята си, около което е поставила корнизи със завеси. Това й помага да раздели визуално помещението на две.Когато има нужда от уединение тя ги дърпа. Така останалата част от стаята спокойно може да се използва за кабинет или будоар. С малко канапе и широка табуретка, тя разделя стаята на две.

Дрешникът е вграден с огледални врати, за да може да се огледа в цял ръст. А, за да спести пространство е монтирала малък плот и огледало на стената. Идеално решение и за писалище, и за гримьорна в случай на спешна нужда.

А и пести място.

Просторна баня в черно и бяло

Тук вече въображението на Мег се вихри свободно. Актрисата има в дома си две отделни бани, едната, от които е към спалнята й. За повече комфорт, тя е отделила душкабината върху подиум и е разположила мивката срещу вратата. Отново е решила проблема с пространството със стъклен параван и огромно огледало. А стените са със старомодни бели плочки, които придават на помещението ретро чар.

Мивката е от мрамор, а под нея дискретно е сгушен кош. Ако искате подобна баня, но разполагате с малко пространство, може да решите въпроса с малки шкафове в горната част на помещението, или шкаф под мивката.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!