You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Шик идеи за баня, които не съсипват семейния бюджет

Шик идеи за баня, които не съсипват семейния бюджет

Ремонтът на банята е жив кошмар за всяко домакинство, но не и в случаите, в които стопанката има въображение

Може би всички са изправени пред този проблем – нуждаят се от промяна в дома си, но нямат пари за скъпи ремонти. Вие обаче не бива да взимате радикални решения за кредит или да се примирявате с остарели или демоде решения. Може просто на промените обзавеждането като проявите въображение в декорацията. Например за банята – ето ви няколко интересни идеи, които ще помогнат да добавите шик към интериора й, без да харчите особено много пари.

Променете прости неща като сапунерката и местата за съхранение на козметика

Дори и най-малките детайли могат да имат благоприятен ефект върху интериора на банята. Например сапунена чиния, изработена от малка керамична поставка за цветя и речен чакъл, ще се превърне в практичен и красив детайл от банята.

След това обърнете внимание на дреболиите като клечки за уши, пемза, тампони за сваляне на грим – не ги съхранявайте в скучните им опаковки. Лесно може да се снабдите с интересни стъклени съдове, които ще придадат елегантност в обстановката.

Озеленяване за баня – натурален ароматизатор

Пръчиците, „борчетата” или дезодорантите за баня освежават въздуха, но какво ще кажете за истински аромат от природата. Стръкове евкалипт около главата на душа ще освежат въздуха и ще го направят наистина интересен.

Място за съхранение

От добрите стари шкафове за баня винаги ще има нужда, но какво ще кажете за малко по-смел подход като използване на стълбици, рафтчета от палети, плетени кошове, в които да подредите сухите хавлии?! Обърнете се към природата и се възползвайте от някоя направи си сам – идея- ще бъдете доволни от резултата, ще създадете кънтри нотки в обзавеждането, а ще сте похарчили минимум време и пари!

Вместо душ кабина

Защо да давате луди пари за душ кабина с плъзгащи се врати, които ежедневно трябва да сушите, за да не стане на грозни петна?! По-добре си купете наистина ефектни завеси за баня – най-добре да ги подредите на полукръгъл корниз.

Старото злато на крановете

Ако не ви се дават пари за смесители и инсталирането им, подновете „фасона” на санитарните си уреди с проста боя за метал. Старите кранове ще добият нов блясък или модерен цвят, който ще освежи обстановката.

Пътеки

Пътеките за баня имат неприятния навик да се деформират и мухлясват, ако си ги направите сами с еко продукти ще решите и двата проблема. Освен това може да си направите наистина оригинално изделие, което освен всичко ще масажира и ходилата ви.

Цвят и цветове

Отдавна банята не се решава само в бяло. Защо обаче да давате пари за нови плочки като може да направите нещо „по-така”?! Боядисайте с ултра нюанс старите шкафчета и те ще грейнат в топло жълто, галещо розово или електриково!

Освен това може да си поиграете малко и да направите страхотен декупаж на старата вана. Изисква само малко от личното ви време, а на пазара има такова разнообразие от материали, че чак е грехота да не ги използвате!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!