You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Щастлив живот в малка къща: Направете си идеален дом върху 43 квадрата?

Щастлив живот в малка къща: Направете си идеален дом върху 43 квадрата?

Как да се сдобием с идеален дом върху малка площ?

Модерните жилища в последно време са със силно ограничена площ. И е много трудно да си представите идеален дом върху толкова малко пространство.

Ако все пак се колебаете, дали да не рискувате с покупката на малко жилище, ние ще ви предложим едно страхотно дизайнерско решение, как да използвате пространството рационално.

Нещо повече — с няколко прости трика домът ви ще изглежда като от списание. А приятелите ви ще останат очаровани от подредбата на дома ви.

Идеален дом върху 43 кв. м.
Идеален дом върху 43 кв. м.

Как да се поберем върху 43 кв?

С правилно планиране на пространството.

Ако сте семейна двойка и нямате деца, спокойно може да си позволите лукса да си купите по-малък дом като за начало.

Отделете 18 — 20 кв метра от жилищната площ, за да разположите върху тях кухнята, дневната и трапезарията.

Високи прозорци, много светлина

За да създадете илюзия за пространство, търсете жилище с прозорци до земята, или най-малкото с високи прозорци. И още един трик. Когато поръчвате пердетата, изберете ги с вертикални линии и съвсем малко по-дълги от нужната височина до пода. Монтирайте корниза с не повече от 2 сантиметра над горната рамка на прозореца. И ще получите илюзията за повече височина и големина на пространството.

А ето и още няколко полезни трика:

1. Линейната кухня пести място

Не се изхвърляйте с големи кухни, а си вземете линейна с плотове. Най-добре с вградена печка с керамичен плот или газов котлон. Хладилникът също е добре да бъде от вградените. Под мивката си осигурете място за миялната машина — така няма да ви се налага да заемате твърде много място и за чешма. Препоръчително е шкафовете да са бели, или в светли тонове. Това ще създаде простор.

2. Трапезната маса — мост между хол и кухня

Може да разположите масата за хранене близо до прозореца, така ще имате възможност да се наслаждавате на гледката. Освен това визуално ще разделяте стаята на две. Добавете растение и картина на стената, между холовия кът и къта за хранене. Така ще създадете усещане за отделни пространства.

Килим в хола и ъглов диван за повече гости

Холната масичка може да е малка и сгъваема, но ъгловият диван, трябва да е по-голям и с функция спалня. Сложете край него и малък стол или олекотено кресло и ще имате идеален кът за почивка.

Допълнете с малка масичка за настолната лампа и сте готови. Само не забравяйте килима. Той е добре да бъде като цветно петно в този ъгъл.

Спалня върху 6 — 10 кв.

Предвид факта, че всеки ъгъл е ценен, може да разделете апартамента с преградна стена от гипсокартон, или да използвате плъзгащи се врати. В случай пък че имате готова преградна стена, оформете в това пространство спалнята.

Вариантите ви тук са два. Единият е да изградите подиум — ракла в стаята, върху който да поставите матрака и да го превърнете в легло, или да използвате секция над леглото и малък гардероб за целта.

Ако не страдате от клаустрофобия може да заложите на втория вариант. Иначе и първия би ви свършил страхотна работа. Нещо повече. Ако имате възможност изградете голямо изтеглящо се чекмедже и две по-малки в подиума. Така ще можете да прибирате матрака през деня и в същото време да съхранявате и останалите си вещи.

А сгъваем стол и бюро, да ви позволят да използвате стаята и като кабинет. За още свежи идеи може да прочетете в списание „Моят дом“.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!