You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Скандинавския стил се завръща в интериора

Скандинавския стил се завръща в интериора

Скандинавският стил се завръща в интериора

Последните години тенденциите към минимализъм в обзавеждането достигат кулминацията си. С навлизането на скандинавския стил в интериора, все повече дизайнери залагат на правилните геометрични форми, семплите и изчистени цветове и принтове. Специалистите по обзавеждане обаче предупреждават, че макар и стилен и функционален, този тип интериор има и специфики. Затова е добре да обърнете внимание на няколко важни фактора, когато става дума за този стил.

1. Светлина

Скандинавския интериор обича светли и просторни помещения. Освен това цветовете, на които залага са основно в бялата гама, поради което е добре да има много светлина в дома ви, за да се създаде усещане за хармония.

Скандинавски стил в интериора
Скандинавски стил в интериора

2. Декора

Килимите обикновено нямат място тук. Най-доброто, което можете да изберете, е да поставите някоя ръчно тъкана пътека, или пък паркет. Той винаги е на място в този стил.

style 4

3.  Цветовете

Хладни цветове като бяло, сиво, светлосиньо, отразяват най-красноречиво визията на този стил обзавеждане. Кожата тук също е на място, така, че можете да използвате и тъмна кожа, за тапициране на мебелите.

style 3

4. Материи

Дърво, кожа, както вече споменахме и камък. Това са основните елементи, които отразяват най-ярко скандинавския стил. Не се колебайте да използвате много дърво, когато създавате този тип интериор. Ламперия по стените, дървени подове, греди по тавана – то намира приложение навсякъде – дори сред малките елементи.

Камъкът също оказва своето влияние върху този стил обзавеждане. Можете да облицовате с каменни плочи камината, или някоя от стените на дома. Това ще придаде уникалност на помещението, а освен това ще направи жилището, наистина специално.

style r2

5. Форма

Чисти, прави, геометрични линии. Минимализмът достига кулминацията си тук. Не слагайте сложни рафтове по стените в дневната и не залагайте на тежки библиотеки. Няколко прости лавици на стената, решени в бяло, са съвършения декор за този интериор.

style 11

6. Камина

Задължителна част от интериора на всеки скандинавски дом е камината. Ако нямате възможност да вградите такава, може да сложите био камина, или електрическа. Със сигурност ще завършите успешно декорацията на дома.

style 5

7. Балконът

В скандинавския стил, връзката с откритото пространство е незаменима. Можете да се възползвате от това, като остъклите терасата или балкона с големи панорамни прозорци и сложите там диван и няколко свежи растения. Удобството е, че през зимата ще имате допълнителна изолация в помещението, а през лятото ще се радвате на възможността да се любувате на красива гледка в дома си.

terasq

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!