You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Скрий всичко в шкафа: 7 мебели, които правят дома просторен

Скрий всичко в шкафа: 7 мебели, които правят дома просторен

Шкафът с плъзгащи се врати е невероятен шанс за всички, които мечтаят за пространство и не обичат всичко да им е на показ

Като имате малък дом, първо – нямате място, второ – всичките ви тайни са „на мегдана”, трето – чувствате се зле. За да си спестите негативните емоции и да се наслаждавате на прекрасния си малък дом, буквално – гнездо, скрийте всичко в шкафа!

Да, точно това имаме предвид! Купете си подходящ шкаф, който може да побере (скрие), което не бихте искали да ви се пречка или да бъде извадено на показ. Най-добре е за целта да инвестирате в шкаф с плъзгащите се врати.

Ако досега сте си ги представяли само в спалня, то ще ви изненадаме с наистина невероятните им възможности не само в стаята за почивка:

Телевизор в интериора

Когато спалнята е малка всеки сантиметър е ценен. Семейните терапевти са категорично против телевизор в помещението за спане, но истината е, че няма по-голямо удоволствие от това да се излегнеш в завивките и да се насладиш на любимия късен филм.

За да не се налага да претупваш стаята с маса за телевизор, най-добре е да сложиш в спалнята шкаф с подвижни врати. Така и дрехите ще са прибрани, и телевизор може да се гледа от всеки ъгъл – и то, без да причинява дискомфорт.

Спалня в хола

Да, точно така! Като си горд собственик на едностаен апартамент и искаш да си имаш всичко ти трябва само шкаф с плъзгащи врати и сгъваемо легло. Като ти се спи – отваряш леглото и разпъваш, като ти се събира с приятели – прибираш всичко и слагаш масата!

„Бюти” кът

Ако не сте омъжена поне за милионер, трудно ще се сдобиете със собствена бюти стая. Ако мечтаете за гардеробна и гримьорна, а имате сръчен съпруг, може да се чувствате като модна икона и в панелка. Просто си намерете подходящата мебел и майстор, който да я позиционира.

За пране

Ако не искате да вадите на показ пералнята, сушилнята и куп препарати за чистене и кофа със стирка, спокойно може да ги приберете в един по-голям шкаф с плъзгащи врати.

Може да сложите такъв шкаф в кухнята или банята, а огледалните повърхности само ще увеличат визуално размерите им.

Хладилник в коридора – защо не?

Да, изглежда безумно да поставиш хладилника на друго място, освен кухнята, но ако нямаш много място, а така ти се иска поне още една стая, подходящата мебел винаги идва на помощ. Може небрежно да прикриете хладилника, а в освободеното място в кухнята може да сложите друга полезна мебел.

Работно място

Пак психолозите съветват, че е неуместно да държите бюро с компютър в спалнята или хола. Как обаче да обособите кабинет в двустаен и с деца?! Най-добре си поръчайте един доста обемен шкаф, в който да организирате работния си кът.

Дъска за гладене

И сгъната заема място и не изглежда никак добре допряна до някоя мебел. Вместо да се препъвате в нея и да се чудите къде да я поместите, помолете сръчен майстор да я инсталира в шкаф с плъзгаща се врата. Когато ви е нужна, ще я вадите от там и след като си свършите работата, ще я прибирате, без да се чудите къде да й търсите място.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!