You are here
Home > Здраве и красота > Soul Sisters: Момичетата, които промениха представите за фитнес (И как се поддържат в топ форма за 7 минути на ден)

Soul Sisters: Момичетата, които промениха представите за фитнес (И как се поддържат в топ форма за 7 минути на ден)

Soul Sisters обещават да отворят нова глава в историята на фитнеса и разкриват, как човек може да се поддържа във форма само за 7 минути на ден

Чували ли сте за Soul Sisters? Не за музикалната банда, а за двете сестри фитнес треньорки от Лондон, които се заканват да променят представите за фитнес. Момичетата стартират собствена програма за тренировки, според която са необходими само 7 минути на ден, за да може човек да се поддържа във форма.

Мади и Алекс Уивър посвещават години работа и изследвания, за да открият коя е най-ефективната тренировка, която да ги поддържа във форма за кратко време. Те се включват в проучванията на Крис Джордан от Американския колеж по спортна медицина. След като прочитат за изследването му, че човешкото тяло може да се тонизира за кратко време, с помощта на няколкоминутни, изключително интензивни упражнения, започват да търсят правилната формула. И я намират.

„Има много доказателства, че тренировката с висока интензивност, за кратък интервал от време, осигурява много от предимствата на продължителните тренировки за издръжливост“, казва един от авторите на изследването Крис Джордан.

Мади и Алекс от своя страна се заемат да докажат, че тази теория е вярна. И в резултат на това се ражда 7-минутен комплекс от упражнения, за който те твърдят, че е като „енергийна бомба за тялото и тонизира целия организъм“.

7 минути на ден за перфектно тяло

Системата на Мади и Алекс е проста и те обещават, че дава изключително добри резултати.

Тя се базира на идеята, че тялото може да се използва като противотежест и използвайки собственото си тегло, човек да прави изключително стабилни тренировки. Тяхната схема се състои от 5 прости упражнения, които се изпълняват по 30 секунди, като след всяко се прави пауза от 30 секунди, а после комплексът се повтаря. Резултатите са повече от добри, а организмът се чувства в перфектна форма през целия ден.

Soul Sisters - момичетата, които пощуриха интернет с тренировките си
Soul Sisters – момичетата, които пощуриха интернет с тренировките си сн. Instagram

Ето и петте упражнения, които те препоръчват за силен тонус:

Стартирайте с клекове

Стартирате с клекове. Вдишвате, изпъвате ръце напред и клякате бавно надолу, като издишате. След това отново вдишвате и се изправяте отново. Повтаряте упражнението поне 5 — 10 пъти, след което се изправяте и правите пауза от 30 секунди. След това отново повтаряте упражнението.

Важно е при клякането надолу да прибирате корема, а освен това и да поддържате тялото в правилна позиция.

Продължете с разходка на ръце

Застанете на четири крака и се опитайте да ходите на ръце напред — назад в рамките на 30 секунди. Застанете на пръстите на краката си и изправете гърба. Вървете първо напред, броейки до десет, след това се върнете назад, отново използвайки ръцете си. Повторете отново упражнението като се стараете да изпъвате ръцете и седалищните части през цялото време. Накрая направете пауза от 30 секунди и повторете отново.

Лицеви опори

Но не традиционните лицеви опори, при които трябва да опрете на пръсти и длани, а тук използвате за опора и коленете. Според сестрите, това е по-бързия и ефективен начин да си върнете добрата форма.

Вдишайте и се вдигнете нагоре. Издишайте и се отпуснете надолу. Повтаряйте упражнението в рамките на 30 секунди. След това отдъхнете и повторете пак. Паузата между всяко упражнение е 30 секунди.

Странично колело

Още едно изключително ефективно упражнение, което помага да укрепи организма

Легнете по гръб на пода, ръцете зад врата. Свийте напред лявата ръка, извийте се настрани и свийте десния крак нагоре. Повторете с другия крак, като не забравяте да дишате и да издишате. Повтаряйте това упражнение 30 секунди, след което спрете за половин минута и повторете отново. Сестрите казват, че това упражнение помага изключително много за раздвижване на всички мускулни групи на краката.

Завършете серията с подскоци

Подскачайте с разтворени ръце и крака. Упражнението е страхотно за сърцето, подобрява тонуса, а освен това се грижи и за укрепване на кръвоносната система. Скачайте по половин минута на ден, направете пауза от 30 секунди и повторете.

За успешен тонус, правете 7-минутния комплекс поне 3 пъти седмично. Подробности, както и точни указания как да правите упражненията, вижте във видеото по-долу.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!