You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Спрете бебешкия плач с масаж: Подарък за уморени майчета

Спрете бебешкия плач с масаж: Подарък за уморени майчета

  • „Вълшебното стъпало” помага да се успокои бебето дори когато страда от колики или никнене на първите зъбчета

Ако бебешкия плач не е предизвикан от глад или нараняване, обикновено го приемаме като знак за колики, болезнен растеж на първите зъбчета или зов „Гушни ме!”. Да, непрекъснатия и понякога – необясним рев изтощава и дори изнервя младите майки. Може обаче да си помогнете с метод, наречен „Вълшебното стъпало”.

Масажът на бебето е оптимален стимул за развитие на движението и усещанията. Той подобрява цялостното психомоторно развитие и се оказва спасителен пояс в моменти на непрекъснат бебешки плач.

Стъпалото е и център на нервните рефлекси, на който се намират и краищата на артериите, вените и нервите. С натискане на специални места на крака на бебето може да доведете до отпускане и баланс на цялото тяло.
Точков масаж на бебета срещу колики и болки при никнене на зъбки
Въпросните точки ще успокоят бебето и ще намали болката, причинена от колики и растежа на зъбите.

Този тип масаж на стъпалата се основава на рефлексните точки, които отговарят на всички органи, жлези и системи в организма. Със стимулация, т.е. с лек масаж на определени части можете: да облекчите болката, да ускорите кръвообращението, да намалите спазмите и да отпуснете и успокоите целия организъм.

Стъпалото на бебето е разделено на 6 основни зони, които с нежен натиск и кръгови движения ще забравите за кошмарния бебешки плач по време на коликите и никненето на зъбите. Опитайте техниката, наречена „Вълшебно стъпало” и се наслаждавайте на всеки безценен миг, в който отглеждате своето бебе!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!