You are here
Home > Lifestyle > Стилът на Оливия Поуп: Практични съвети за модерния тип работещи момичета

Стилът на Оливия Поуп: Практични съвети за модерния тип работещи момичета

Оливия Поуп ясно показа на новото поколение работещи дами, че успехът и респектът си подхождат с женствеността

Оливия Поуп от „Скандал”, дори да е измислена героиня, умее да вдъхновява момичетата. Дамата си играе с познанства, думи и като че ли винаги има решение за най-тежката криза. Никак не са малко тези, които се възхищават на безупречния й стил – съвършен образец за това как се съчетава деловата елегантност с деликатната женственост.

Дрехите на Оливия Поуп са скъпи, ефектни и провокират точното чувство за възхищение и респект, смятат от woman-onthe-top.net. Заслугата за това е Лин Паоло – дизайнерката на „Скандал”. Нейно е кредото – „Гардеробът на деловата жена трябва да демонстрира нейния статус – скъп, стилен, истински”.

olivia pope style 10
По тази причина героинята на Кери Уошингтън носи две-три, но много елегантни, практични и скъпи чанти, задължително удобни обувки, но на висок ток, класически костюми, които балансират между строгостта и женствеността, луксозни горни дрехи в сдържани цветове и класически вечерни рокли.
olivia pope style 3
Оливия Поуп не изглежда да експериментира с нещо различно. Залага предимно на черно, сиво, меките пастелни цветове, но обожава бялото. Може да ви изглежда непрактично, но това я откроява.
Vibe-vixen-kerry-washington_olivia-pope4-Style-Stalker-copy
Да изградиш подобен стил, естествено, изисква усилия. Финансовото му покритие не е малко, а ако сте работеща майка – предизвикателството става двойно!
Vibe-vixen-kerry-washington_olivia-pope3-Style-Stalker
Момичетата от „Жена на Върха” обаче вярват, че си струва усилието! Да си обграден с красота е радост не само за очите, но повдига самочувствието и би ви спечелило заслужено уважение.
olivia pope style 2
Не мислете за това на какъв етап от живота си сте – обличайте се така, сякаш вече сте постигнали своя план максимум!


Съвети за модерни работещи момичета и поддържането на стил „Оливия Поуп”:

Светла връхна дреха

Разбираме жените, които пътуват с градския транспорт, имат малки деца и дори тези, които работят в производството. Светлото палто изисква допълнителни усилия, но ще те ви се отплатят. Бялото и бежовото придават благородна осанка и ще подчертаят неподражаемата ви женственост.


За да опазите връхната дреха в тази перфектна форма:

-Избирете немачкаеми материи
– Купете си калъфи за дрехи и дори ги съхранявайте в отделен гардероб
– Носете чантата в ръка или на китката си, а не на рамото или свивката на лакътя.
– Избягвайте обществения транспорт по време на пиковите часове;
– Свалете горното облекло в колата, ако е възможно. Не бъдете мързеливи, преди те да седнете зад волана-свалете палтото, сгънете и го окачите в колата.

Обувките

Класическите кожени обувки с високи токчета са идеални за всеки повод. Деловите среди са склонни да приемат някои експерименти в това отношение. Свободните да експериментирате и с различни сатенени, велурени и обувки с покритие от плат. Те изглеждат по-женствени и поддържането им не е чак толкова сложно.


Съвети при купуването на обувки:

-Винаги купувайте своя размер. Не се подвеждайте по ефектния дизайн. Удобството е на първо място за едно работещо момиче с плаващ график

– Може да обработите новите си обувки, изработени от велур и набук със специален спрей за импрегниране, който предпазва от влага и мръсотия. Нанесете продукта, оставете да изсъхне, повторете процедурата още два пъти. Така обувките издържат по-дълго и запазват лъскавия си вид

– За ваше спокойствие и в интерес на свободното ви време, ги носите, когато навън няма дъжд или сняг. Добра идея е да отивате на работа с един чифт обувки за лошо време и да ги сменяте, когато сте в кабинета или в колата
– Пренасяйте ги специални торби или кутии за обувки

Чорапи и чорапогащи – задължителен дамски аксесоар, който изисква особено внимание.

Съвети:
– Купувайте само качествени продукти в правилния размер. Памучните и вълнени бързо се разтягат и отпускат, а найлоновите и тези от микрофибър се запазват по-дълго време
– Пробвайте ги в деня, когато ги купите, за да избегнете неприятни изненади преди важна среща или работа
– Вслушайте се в правилото, че се слагат с чисти ръце и изряден маникюр, но без допълнителни украшения
– Перете чорапите и чорапогащите в същия ден, когато носени. Изцедете ти, увити в кърпа и ги оставете далеч от пряка слънчева светлина върху плоска повърхност
– Съхранявайте ги в прозрачни торби или специални кутийки за бельо

Бельо
Купувайте само висококачествено бельо. Не икономисвайте от този разход за себе си, като се съгласява да носите евтина дантела, полиестер и пластмасови аксесоари. Скъпят набор от качествено бельо защитава вашето здраве и допринася за самочувствието ви.

Изберете за ежедневието си бельо от естествени материи, но с добавени еластични влакна. Памучните комплекти и пижами са добри за сън, но при активни движения бързо губят форма и цвят.

Не купувайте неудобно, но „много красиво” бельо, без конкретна романтична причина. Комплектът трябва да е универсален – да донесе комфорт и естетическа наслада.

Спестете си парите за пета ефектна пижама или халат, ако предишните четири все още изглеждат добре. По-добре си купете нов костюм или хубава дреха за у дома, за да сте в чудесен вид за съпругът ви или гостите.

Аксесоари

Модерните очила струват много, ако са добри за очите ви и имат ефектен дизайн. Лошото е, че се чупят лесно, но има начин да ги опазите:

-Не ги носете на косата си – взели сте ги, за да пазите очите си с тях, не за диадема.
-Слагайте ги и ги сваляйте с две ръце
-Съхранявайте ги в специална кутия, вместо да ги слагате по таблото на автомобила или директно в чантата
-Почиствайте ги със специална материя, която ще намерите във всяка оптика
olivia pope style 14
И за финал: Необходимостта да живеем в красота е не само нещо естествено, но и задължително за всяка жена с мечти и добра самооценка. „Жена на Върха” ще ви каже нещо, което и самата Оливия Поуп би одобрила – Безупречността е качество на аристократите, което всеки може да възпита в с себе си!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!