You are here
Home > Lifestyle > Мода и стил > Стилни в офиса и през лятото – как да разчупим дрескода

Стилни в офиса и през лятото – как да разчупим дрескода

Офис облеклото в горещите дни може да се окаже истинско предизвикателство за всяка дама.

Термометърът наближава 40 градуса, почти всичките ви приятели са на море, а вие въздишате тежко, довършвайки поредната си задача в офиса. За съжаление, животът понякога е несправедлив! А когато работата ви е свързана с бюро, компютър, колеги в опасна близост и корпоративен дрескод, то играта може сериозно да загрубее.

Всички знаем златното правило за дължината на полата два пръста над коляното. Но е и факт, че все повече фирми гледат всe по-либерално на дрескода и дават свобода на служителите си. Ако има конкретни правило относно облеклото във вашия офис, то със сигурност ще бъдете запознати с тях още в самото начало. Ако пък няма – използвайте своя усет за премерен стил и никога не забравяйте нотката въображение!

Дългите и ефирни рокли определено са добро решение за топлите дни в офиса.

С тях хем ще ви е прохладно, хем няма да бъдете прекалено разголени. Разбира се, ще трябва да ограничите избора си до по-семпли модели и да оставите ярките „хавайски“ шарки за морските уикенди. Заложете на пастелни цветове, които не са толкова крещящи, но носят лятно настроение.

За предпочитане е роклите да не са с голи рамене или тънки презрамки, защото не изглеждат особено делово. Ако смятате, че дълго и черно е равно на скучно, то тогава винаги можете да експериментирате с по-екстравагантно бижу!

Докато сме в черната гама, няма как да пропуснем офис класиката – черният панталон.

Той със сигурност не е най-подходящият избор за най-големите горещини. Но, все пак, материята е от голямо значение. Заложете на памука и лена, както и на по-широки модели с дължина до глезените.

Ако трудно понасяте жегите, то по-добре заменете панталона с друга класика – полата. И тук отново идваме до вековната дилема за нейната дължина. Но, преди да се отчаете, ще ви кажем, че не винаги най-късото е най-секси! Въпреки че не е от най-удобните за носене дрехи, дългите под коляното и тесни поли са модерни и практични.

Заложете на поли с асиметрична форма и приемлива дължина,

ако искате да разчупите скучния дрескод. На по-екстравагантна пола много върви класическа бяла риза. Скъсете ръкавите и заложете на дантелени акценти, за да привлечете вниманието върху себе си. Карираните ризи също са хит този сезон и се вписват в офис етикета.

По отношение на обувките – не мислете, че сандалите са табу в офиса. Това лято са мнoгo актуални моделите с платформа, които изглеждат далеч по-стилно. Така че, включете в действие чувството си за стил и разчупете клишетата!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!