You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Супер помощник за млади родители: 7-точков масаж на краката за успокояване на бебета

Супер помощник за млади родители: 7-точков масаж на краката за успокояване на бебета

Докато опознаете характера на своето бебе, ще се сблъсквате системно с феномена „необясним” детски плач

Опитните педиатри знаят, че няма такова нещо „необясним бебешки плач”. Пеленачето или има сериозен проблем, или тежък характер. Ако сте млади родители тепърва опознавате своето чедо и се паникьосвате от неудържимия му рев. За да си спестите ужасните мигове очакване, опитайте с точков масаж:

Стъпалото е свързано с много части на тялото и има 7 точки, които ако масажирате внимателно, ще помогнат на бебето да се успокои, ако го тормозят някои от следните проблеми:
Точков масаж за бебета
Върхът на пръстите на краката е свързан с главата и зъбите, така че масажът може да успокои бебетата, които плачат заради никненето на зъбите. Нежно масажирайте тази част и не се притеснявайте изобщо.

Средната част на пръстите е свързана със синусите, така че масажът в тази част ще действа, ако на детето му тече носа и има проблеми с дишането.

Върхът на краката е свързан с белите дробове, така че този масаж ще ги успокои, ако има някакъв проблем, свързан с тях или им е студено и това може да доведе до проблеми с дишането, храненето и съня.

Средната точка в средната част на стъпалото от своя страна е свързана със стомаха. Нежният масаж на тази част от крака ще помогне на бебета, които страдат от газове и колики.

Средната част на крака е свързана с горната част на стомаха, така че нежен масаж на тази част помага за проблеми с червата.

Масажът на краката в долната част над петата помага при проблеми с запека, защото тази част е свързана с долната част на корема.

Петата на бебето е свързана с тазовата част, така че ако подозирате, че бебето се тревожи от проблеми в тази част (бедрата и стомаха), масажирайте областта на петата.

Разбира се, това не означава, че трябва да разчитате единствено на тези масажи, но това може да помогне за временно успокояване на детето и вие не губите нищо, ако се опитате да установите какъв му е проблемът.

Добре е да се консултирате и с лекар преди да започнете с тези масажи.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!