You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Супердвойките: Толкова много химия на екрана…и (почти) никаква физика в живота

Супердвойките: Толкова много химия на екрана…и (почти) никаква физика в живота

Има екранни двойки, които са толкова впечатляващи в екип, че създателите на филми продължават да ги снимат заедно

Киното е изкуство, но и магия. Независимо от възрастта и опита, то ни кара да вярваме в измислиците на някой умел разказвач. Най-много – когато става въпрос за любов. „Виновни” за това обикновено са сценариста, режисьора и…Те – великолепната екранна двойка, които играят така сякаш наистина се обичат.

Да, има случаи, в които любовта от екрана се пренася в живота. Друг път – щом изгаснат светлините на прожекторите, избухват диви скандали между тези, които преди това са се прегръщали. Днес обаче ще ви разкажем за супердвойките – тези, които могат и обожават да играят заедно. Получава им се толкова страхотно, че настояват и ги канят да снимат отново заедно. В живота никога не стават любовници. Нещо повече – супердвойките се усещат като сродни души, членове на семейството, най-добри приятели…

Кейт и Лео

Независимо дали са млади и влюбени – разделени от предразсъдъците на обществото и айсберг, или играят уморени един от друг съпрузи – те са страхотни заедно! „Титаник” и „Пътят на промените” са просто рамка, на снимката на приятелството между Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет.
Никога не са били заедно, но са толкова близки, че той я води до олтара на една от сватбите й. Тя пък придружи Лео до сцената, когато най-после получи „Оскар”-а си…и не престана да плаче от щастие!


Снимали са се само в два общи филма, с 11 години разлика, но нито времето, нито разстоянието може да разруши спойката, която ги свързва в живота.

Ема Стоун и Райън Гослинг

Единствено Академията поиска да разруши новият златен тандем на Холивуд. Цели три филма – „Оглупели от любов”, „Гангстерски отряд” и La La Land, превърнаха дивата червенокоска и ехидния чешит в съвършено цяло. Райън Гослинг е мъж на жена си Ева Мендес, Ема Стоун все още не е преживяла напълно бившия. Ако имат шанс да се снимат отново заедно обаче – познайте как ще ви отговорят?! – И честно казано – и ние изгаряме от нетърпение да ги видим отново заедно!

A post shared by Marco Sessa (@sessamarco91) on

良かった 映像も内容も色鮮やか 音楽もすごく良い ドキドキしすぎて疲れた ゆっくりもう1回観たい #lalaland #movie #ララランド #映画

Публикация, споделена от nyaokix (@nyaokix34) на

Мег Райън и Том Хенкс

През 90-те години на миналия век нямаше по-романтична двойка на екрана от Том Хенкс и Мег Райън. „Джо срещу вулкана” (1990) само намекна за феномена, в който се превърнаха „Безсъници в Сиатъл” (1993г) и „Имате поща” (1998).

A post shared by Blake Gibbons (@blakegibbonzo) on

A post shared by Joyce Marquez (@joycemarq) on

A post shared by kaho (@kaaaho_026) on


Рита Уилсън има любима история със съпруга си: „Вечер питам Том – „Какво прави днес” – „Целувах се с Мег Райън. А ти?” – „Целувах се с Ричард Гиър”.

16 години по-късно екранните влюбени се срещнаха отново. „Итака” беше режисьорският дебют на Мег. В него участва не само най-любимия й колега, но и синът й. Истинско семейство по холивудски!

Ричард Бъртън и Елизабет Тейлър

A post shared by life (@life) on


Тази толкова невъзможна двойка намери място и тук. Да, били са влюбени, женени (два пъти!), разведени (също толкова), но и едновременно с това – великолепни на екрана – цели 12 пъти! Неколцина от лентите им се превърнаха в класика. Може би ще се сетите само за „Клеопатра” и „Кой се страхува от Вирджиния Улф”, но и те стигат за златния фонд на световното кино. Страстта е важна и по време на снимките, и между четирите стени. При тези двамата я имаше, макар и често – изпепеляваща!


И ако смятате, че за толкова съвместна продукция са нужни погубваща любов и доза мазохизъм – трябва ви опровергаем. Двама – не актьори, а Легенди, са заснели цели 13 ленти заедно!

София Лорен и Марчело Мастрояни

София Лорен и Марчело Мастрояни
Тя е жената, с която десетилетия асоциират Италия и богинята от Неапол, която покори Холувид. Той е най-известният италиански актьор и въплъщението на „латино любовник”-а за Меката на киното. Суетата и егото обаче не са били пречка нито да работят заедно, нито да се превърнат в истински брат и сестра.


Семействата им се познават. София подслонява Марчело при поредната му измяна и успокоява законната съпруга. Той е до нея, когато тя е отхвърлена от Църквата и обществото, защото обича чужд мъж.

Двамата споделят страстите в живота си и остаряват все така прекрасни, все така заедно на екрана. Разделя ги единствено смъртта. Любимата супердвойка на екрана обаче живее на кино, правено с много любов в Чинечита.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!