You are here
Home > Здраве и красота > Сутрешна гимнастика на тибетските лами: 7 минути, които ще ви преродят

Сутрешна гимнастика на тибетските лами: 7 минути, които ще ви преродят

Не отричаме нито кардиото, нито комплекса упражнения, но с тази гимнастика ще обновите не само ялото, но и духа си

Седем минути на ден, не – повече! Толкова са нужни да направите сутрешната гимнастика на тибетските лами. Не е нужно дори да ставате от леглото, за да посрещнете деня с обновен дух и енергично тяло.

1. След като се събудите, пет минути останете със затворени очи. Разтрийте дланите си, докато не се затоплят. След това направете масаж на ушите – с палец, показалец и среден пръст, отгоре надолу – 30 пъти.

2. Поставете дланта на дясната си ръка челото си (по линията на веждите), сложете върху нея лявата, и се съсредоточете върху между веждите, т.нар. „трето око”. Движете така дланта, че да придърпвате кожата на ляво и дясно – 30 пъти. (Тази техника е много ефикасна и при главоболие).

3. Сгънете юмруци и с кокалчетата на палците масажирайте клепачите си при затворените очи. Посоката е от носа към ушите. За четвърт час това ще направи интензивен притока на кръв и ще усетите коригиране на зрението.

4. Дясната длан положете върху мястото, където е щитовидната жлеза, лявата – отгоре й. Натискайте леко надолу и преместете по кожата до слънчевия сплит – прави се 30 пъти.

5. Докато лежите, свивайте и отпускайте мускулите на корема възможно най-голям натиск – 30 пъти. Освобождава лесно наслагванията по храносмилателните пътища.
gimnastika
6. С вдишване сгънете към гърдите си първо дясното коляно, след това – лявото. Така – 15 пъти.

7. Върху слънчевия сплит поставете дясната длан, отгоре й, лявата. Движете ги заедно по часовниковата стрелка – 30 пъти.

8. Заемете в леглото класическа поза за коремни преси – с ръцете на тила. Сгъвайте колената с вдишване и ги доближете към главата.

9. Седнете на леглото. Сложете левия си крак на дясното коляно и масажирайте стъпалото с кокалчета 30 пъти. Повторете същото и с това на другия крак.

10. Сложете ръцете на тила си – лявата върху дясната длан. Въртете се в двете посоки по 15 пъти.

„Събудите” окончателно тялото си с чаша топла вода.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!