You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Светещо килимче за Коледа: LED декорация на бърза ръка

Светещо килимче за Коледа: LED декорация на бърза ръка

Плетенето не е само хоби, което ни облича, но и прави домът ни по-красив и модерен

Плетенето за повечето млади момичета е хоби-демоде, но ръчно направените неща винаги ще имат висока стойност, не само заради времето, което им отделяте. С куки и прежда може да създадете истински чудеса, не само за обличане, но и за украса на дома. Коледа и Нова година са страхотен повод за творчество и ви предлагаме разкошна идея, която ще ви служи не само през празничните дни – „светещо” килимче.

То ще украси коридора, хола или спалнята, ще блести красиво в тъмното и ще създава празнично настроение през деня. Прави се с LED кабел, който консумира минимум електроенергия и е напълно безопасен. Докато приятелите ви ползват нощната лампа, вие ще се върнете в света на детството, но за разлика от Аладин ще си имате светещо, не летящо килимче!

Какво ви е нужно?

Светодиоден кабел – 6м.
Голяма кука за плетене
Чиле трикотажна прежда

Начин на приготвяне:

Изплетете два реда по указания начин като оформите кръглата основа на килимчето. След това към конструкцията добавете LED кабела. Килимчето може да направите с всякакъв диаметър, в зависимост от дължината на шнура.
Направи си сам светещо килимче
Опитайте да плетете колкото се може по-свободно, тогава не се налага добавянето на голям брой бримки. Ако потрябва, оплетете по една между стълбовете на предходния ред.
Направи си сам светещо килимче
Когато „изразходвате” кабела, свържете чифт колони с плетене на една кука вече без кабела. След това оформете плетката, за да се получи завършен, красив кръг. Може да обшиете килимчето с допълнителен конец като използвате голяма игла.
Направи си сам светещо килимче
Вашето светещо килимче е готово и може да засия през нощта дори с всички цветове на дъгата!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!