You are here
Home > Здраве и красота > Тайната на вашата идеална фигура се крие в правило 40: 30: 30

Тайната на вашата идеална фигура се крие в правило 40: 30: 30

Мечтаната идеална фигура е постижима за всеки – трябва ви само движение и баланс

В стремежа си към идеална фигура сигурно правите грешката на мнозина – изхвърляте заради диета мазнините или въглехидратите от храната си, предполагат от woman-onthe-top.net.

На това залагат куп „чудодейни” рецепти за отслабване. Многобройните диети, обещават „чудо в рамките само на седем дни“, и то само ако от ежедневното си меню премахнете някои хранителни стоки.

В „черния“ списък обичайно влизат мазнините и въглехидратите. В интерес на истината, с храненето по този начин, може би може да загубите няколко килограма, но с това създавате голям проблем на вашия организъм и застрашавате собственото си здраве.

40: 30: 30 - идеална фигура и само едно Златно правило
40: 30: 30 – идеална фигура и само едно Златно правило

Лошото е, че вместо да се сдобиете с идеална фигура, загубените килограми се връщат буквално със скоростта на светлината – така известния „йо-йо ефект”.

Мазнините и въглехидратите са крайно необходими за нормалното ежедневно функциониране на човека. Затова, послушайте специалистите! Според диетолозите, това, което гарантира добро здраве е точно правилото 40:30:30. Това се отнася до състава на менюто и според ръководството Dietary Guidelines for Americans в това е ключът към баланса – без срив на организма, но с идеална фигура.

Спазването на Златното правило или т.нар. тайна, е на трапезата ви да присъстват 40% въглехидрати, 30% протеини и 30% мазнини. Това важи и за основните три хранения – закуска, обяд и вечеря.

Тази проста комбинация на практика ви развързва ръцете. Ще се храните с богати на полезни вещества храни, няма да изпитвате зверски глад, с достатъчно движение ще имате и идеална фигура, но най-важното – ще сте в желязно здраве!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!