You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Тайните на първите дами: Какво крият половинките на световните лидери?

Тайните на първите дами: Какво крият половинките на световните лидери?

И първите дами си имат тайни, при това не по-малко интересни от тези на световните лидери

Мелания Тръмп се превърна в сензация покрай нежеланието си да държи за ръка Доналд Тръмп, а причината все още не е известна. Тя обаче далеч не е единствената първа дама, която има свои тайни, държани под ключ в Белия дом. Жените на големите също имат своите слабости, капризи и прищевки.

Но те могат да се окажат наистина сериозен проблем, когато цялата нация следи всяка твоя стъпка. Днес ще ви разкажем за малките тайни на някои от най-известните жени на планетата. И какво крият те от целия свят.

И първите дами крият малки тайни...
И първите дами крият малки тайни…

Джаки Кенеди — слабост към цигарите

По времето, когато Джон Ф. Кенеди е президент, не само е нормално, но дори и модно жените да пушат. За Джаки Кенеби обаче този навик се превръща в черно петно върху идеалния й образ. Затова страстта на Джаки към цигарите е внимателно скрита. Дори на фотографите, които са тясно свързани с Белия дом, им е било забранено да я снимат как пуши.

Принцеса Даяна — не харесва тялото си

Всъщност заради един коментар на принц Чарлз, Даяна развива булимия. Тя е само на 18 години, когато става принцеса, а 33-годишния принц необмислено отбелязва малко преди сватба им, че е по-закръглена от желаното. „Тук сме малко пухкави май, а?“, коментира той, докато я прегръща през талията. Заради тази му забележка тя се афектира до толкова, че започва да гладува и си докарва булимия.

И до ден-днешен мнозина вярват, че принцеса Даяна, първата съпруга на принц Чарлз, е била перфектна. Много малко обаче са наясно, че тази красива жена никога не е харесвала тялото си и затова се е разболяла от булимия.

Кралицата Рания — луда е по златните обувки

Рания е съпругата на йорданския крал Абдула II и една от най-обичаните кралици на Изтока. Модерна дама с либерални възгледи, тя всеотдайно се бори за правата на жените в арабския свят. Но не само това. Рания винаги изглежда очарователно и се държи на висота, демонстрирайки перфектен стил. Но кралицата има една слабост, за която малцина знаят. Тя обожава да носи златни обувки, украсени със скъпоценни камъни. Теглото на подобен чифт обувки е около 0,4 кг, но това изобщо не я тревожи.

Извън Йордания обаче е почти невъзможно да я видите с подобен аксесоар на краката.

Нанси Рейгън — увлича се мистиката

Един от най-дългогодишните и верни съветници на 40-я президент на САЩ Роналд Рейгън, е била съпругата му Нанси. Тя стана още по-отдадена на неговото благосъстояние след неуспешния опит за покушение срещу него през 1981 г. Това, което малко хора знаят, е, че тя силно се увлича по езотериката. И дори се е „консултирала с Космоса“, преди да даде съвет на президента. Първата дама силно вярвала в астрологията и редовно посещавала личния си астролог. Някои дори твърдят, че самата тя е имала ясновидски способности, но малцина имали шанса да се възползват от тях.

Карла Бруни — почитателка на полигамията

Карла Бруни е втора съпруга на 23-ия президент на Франция Никола Саркози и един от най-известните модели в света. Тяхната връзка се развива много бързо — на 17 декември 2007 във френския печат излизат снимки на президента с Карла. Само 2 седмици по-късно, на 2 февруари 2008 г., те вече са женени. Изненадващо е обаче, че Карла в първите си дни като първа дама прави сериозни гафове. В свое интервю, тя спонтанно признава, че предпочита полигамия, вместо традиционния брак. Бруни откровено споделя, че предпочита връзките с различни мъже по едно и също време. А любовта й към даден човек не трае повече от 3 седмици. Явно Никола е успял да промени това й мнение.

Бернадет Ширак — съпруга за пример

Бернадет Ширак, съпругата на бившия френски президент Жак Ширак, със сигурност трябва да получи медал за търпение. Тя винаги се държала с изключителна класа в обществото. Бернадет бе първа дама за пример и направи всичко възможно, за да прикрие всички любовни афери на съпруга си. Напълно наясно със страстта му към жените, тя дълго време се преструва, че бракът им е идеален и няма други жени в живота на лидера. Въпреки това, през последните години техните семейни тайни излизат наяве.

Мери Тод Линкълн — обсебена от лукса

Не си мислете, че съпругите само на днешните лидери са имали тайни. Огромен скандал е предизвикала и любимата съпруга на Линкълн — Мери Тод. Някои дори смятат, че тя е допринесла за смъртта на съпруга си. Още повече, че се е изявяла като американската Мария Антоанета, за ужас на нацията.

Съпругата на 16-я президент на САЩ Ейбрахам Линкълн произхожда от богато семейство и никога не е усещала недоимък. Тя обожавала да преобзавежда Белия дом и да купува пищни и скъпи дрехи. Някои от вещите й още се пазят като реликви там. В резултат на манията си обаче, първата дама не била в състояние да контролира разходите си. И накрая е запомнена с грандиозния скандал, за източване държавни пари. Средствата са били предназначени за армията, но отишли за задоволяване на нейните прищевки по време на шопинг.

Имелда Маркос — вманиачена по обувките

Вдовицата на 10-я президент на Филипините Имелда Маркос е още една първа дама известна с екстравагантното си харчене на пари. Жената, която носи прякора „Стомената пеперуда“ е обсебена от пазаруването. Особено след като получава достъп до държавния бюджет, без никакъв надзор и контрол. Когато във Филипините е извършен военен преврат, а президентът Маркос и Имелда бягат, в стаите на първата дама в президентската резиденция са намерени шокиращи находки.

Сред тях са над 1000 чифта скъпи дизайнерски обувки и почти толкова дрехи и чанти. Само личната й колекция от бижута се оценява на над 21 милиона долара.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!