You are here
Home > Cherchez la femme > Кариера > Тайните на успеха, споделени от жените, които промениха света

Тайните на успеха, споделени от жените, които промениха света

Има ли магическа формула успехът – известни дами споделят своите тайни

1. Най-важната тайна на всички велики жени е в тяхната вяра в собствените сили, в целта, която си поставят, в специалната им мисия. Вярвайте в себе си, независимо от всичко!

Опра Уинфри е израснала в бедно семейство, но веднъж тя казала на баща си: „Аз ще стана богата и известна!“. Така и Есте Лаудер, Жозефина – както е рожденото й име, винаги разказвала, че има баща аристократ, макар да произхожда от семейство на еврейски имигранти.

2. Бъдещият успех се крие в два компонента: Вашата уникалност и Вашата лична идея.

Никой не може да заглуши даденото от природата, но трябва и то да се използва – Опра Уинфри например, винаги е привличала със своя талант да бъде отзивчива и емпатична. Есте Лаудер грабнала клиентите с рекламната си идея да продава мостри, тя не продавала просто козметика, а мечта за вечна красота и младост.
Всяка една от популярните дами носи заряд в себе си и го влага максимално в бизнес начинанието си.

3. Непрекъснато обучение и ценен жизнен опит.

Дизайнерът Лиз Клейбърн е работила над 15 години като обикновен служител в шивашка фирма, докато усвои всички тънкости на занаята и моделирането.

Когато Маргарет Тачър започва своята политическа кариера, тя вече била семейна, с дете, образована и имала сериозен стаж зад гърба си като адвокат.

Опра Уинфри – преди да я познаваме като телевизионна водеща, тя е преминала през трудни времена. Преживяла е изнасилване, ранна бременност, смърт на дете, провал в кариерата.

4. Не се отказват пред първата затворена врата.

Когато на Есте Лаудер отказали да участва на изложение във Франция, тя разляла парфюма си в залата на събитието. Всички посетители веднага поискали да узнаят каква е тази миризма, затова ръководството се принудило да я покани на проявата.
Мери Кей тъкмо щяла да започва своя бизнес, когато починал съпругът й. Той бил ангажиран с управлението и счетоводството й, но вместо да се откаже след събитието, тя възложила тази роля на сина им.

Маргарет Тачър не се е изплашила от предишните си загуби и продължила да се кандидатира на изборите.

Нито една от тези жени не се е спряла пред нищо по пътя към целта си, напротив. Те са падали и са се изправяли отново, по-силни от всякога. Ето защо са постигнали и толкова добри резултати.
Есте Лаудер съвети за успех
5. Осъзнаването на предимствата и недостатъците. Приемате лошото, но наблягате на добродетелите си.

Опра Уинфри неведнъж е изпитвала на гърба си неловки ситуации в ефир заради своята прекалена емоционалност, но винаги е намирала начин да излезе от положение и нейният недостатък всъщност се е превърнал в запазена марка.

Всяка от нас е индивидуална личност, носи уникални черти, трябва да е находчива, да бъде упорита и трудолюбива, да се фокусира върху силните си страни, а наравно със самостоятелността си да има и съмишленици за екип.

Ето такава накратко е обобщената формула за успех, която може да вложите и вие в постигането на своите стремежи!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!