You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > Тайният закон на привличането: Как да променим живота си?

Тайният закон на привличането: Как да променим живота си?

Да си щастлив, успешен, здрав, да общуваш с точните хора – това е по силите на всеки

По-голямата част от хората не са наясно за силата, която притежават. Винаги мислим, че когато нещо невероятно или необяснимо се случи, това е просто щастлива случайност. Това показва колко ограничен начин на мислене имаме – твърдо вярваме, че всичко, което ни се случва в живота е следствие от външни фактори. Не можем да приемем, че е във възможностите ни да моделираме света, в който живеем.

Световноизвестният невропсихиатър Ричард Дейвидсън от Университета в Уисконсин е провел експеримент с 8 монаси будисти, чиито мозъци са били изследвани, докато те са се съсредоточили върху определени чувства като радост, щастие и състрадание. Резултатите са надминали всички очаквания на учените.

Мозъчната активност в лявото полукълбо, която е отговорна за създаването на положителни емоции, е преодоляла активността на дясното полукълбо, отговорна за отрицателни емоции – нещо, което дотогава не е било забелязано при изучаване на обикновената умствена дейност.

Според резултатите от това изследване, може да се направи много важен извод: Голяма е вероятността, че структурата на мозъка, както и формата на тялото да се променят с помощта на силна воля.

Именно на това се основава на закона на привличането, който да обърнем в наша полза. Първо трябва да разберем каква е връзката между мозъка и тялото. За да постигнем това, трябва да направим следните неща …
Как да сбъднем желанието си със закон на привличането

Създайте истинска връзка

Създаваме нови връзки в мозъка ни, благодарение на знанията, които получаваме чрез информацията, философия и учене. Всеки път, когато научаваме нещо ново, ние създаваме нова неврологична връзка. Паметта създава връзка и с ежедневно повторение, защото невроните успяват да се събудят, когато ни е необходимо.

Законът на привличането работи по същия начин. Ако всеки ден в продължение на две седмици прекарваме по два часа в медитация и се фокусираме върху една единствена мисъл – най-добрата или най-щастливата версия на себе си, ние ще настроим мозъка си да запише усещането в паметта.

С ежедневно повторение на това как се виждаме в бъдеще, мозъкът ще регистрира тези мисли и с течение на времето ще се превърнете в човек, който бихте искали да станете.

Пренасочвайте вашите мисли

Доказано е, че всеки път, когато имате положителна или отрицателна мисъл, създавате химическа реакция в тялото. Това се случва, защото чувствата и емоциите са крайният продукт на всяко преживяване, истинско или измислено. Когато не изпитваме нова мисъл, продължаваме да се чувстваме по същия начин.

Колкото по-дълго се придържаме към определена мисъл, толкова повече увеличаваме вероятността за нейното бъдещо материализиране, независимо дали е положителна или отрицателна. Ако забележите, че мисълта ви е в плен на една и съща отрицателна мисъл, опитайте се да въведете нови положителни мисли, които ще променят химическия състав в тялото си. Няма да е лесно и няма да стане веднага – тялото ще отхвърля тази промяна и ще иска да се върне към познатото състояние. Лошите мисли са като цигарите за пушачите, алкохола – за алкохолиците, калоричната храна – за чревоугодниците. Ето защо е толкова трудно да се освободим от негативните мисли и продължаваме да живеем въз основа на старите зависимости. С времето обаче съзнанието ще се обнови и ще изпрати нови сигнали до мозъка.

Това означава, че ние можем да променим химическия състав в тялото си с помощта на мислите и по този начин да се отървем от тези емоционални зависимости и да предотвратим завръщането в отрицателните цикли.

Опитайте се да контролирате емоциите си с помощта на мислите

Ние живеем в общество, в което умът е слуга на тялото, а това прави така, че да живеем живот, в който нищо ново не се случва.

За да създадете своя собствена реалност трябва да се отърсите от това автоматично програмиране и да промените нещата по такъв начин, че тялото ви да се превърне в слуга на ума, а не обратното.

Например, когато се чувствате несигурни, започвате да мислите за това как се чувствате. След това започвате да се чувствате така, както си мислите и усещането става начина, по който мислите. Когато това се случи, ума се синхронизира с тялото и започвате да мислите като тяло, а не като ум.

В такава ситуация не можете да мислите за нищо друго освен за това как се чувствате, ако се чувствате зле, тогава и мисълта ви е зле. Когато можете да прекъснете връзка между мисленето и усещането, ще се развиете в човек, който създава своя живот.

Само когато промените вашите мисли, ще можете да промените и живота си.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!