You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Топ дизайн: Уникална къща в Санта Моника

Топ дизайн: Уникална къща в Санта Моника

Топ дизайн, или едно архитектурно бижу от Санта Моника

В листата на идеалните домове, тя вероятно няма да заеме челна позиция, но наистина притежава топ дизайн.

На калифорнийския бряг на Тихия океан в мястото Санта Моника се намира къща, която е истински „деликатес“ за почитателите на добрия дизайн.

Топ дизайн - един уникален архитектурен проект в Санта Моника
Топ дизайн – един уникален архитектурен проект в Санта Моника

Приземният етаж е открит само към двора на къщата, с което се гарантира нейната поверителност, докато горния етаж изглежда сякаш е разделен на две асиметрични помещения, разкъсани под влияние на някакъв природен феномен. Така разделените стаи на горния етаж са свързани помежду си с мост.

top design 6

Първичният идеен характер на къщата се състои в разделението на основното жизнено пространство на две отделни части. Помещенията на горния етаж са изключително просторни и до голяма степен, напомнят на палуба на кораб.

top design

 

Зоните в къщата са разделени по начин, при който се отварят една към друга, създавайки усещане за движение в пространството при различни височини в техния интериор.

Уникална композиция от модерна технология, аристократичен уют и грижа за околната среда
Уникална композиция от модерна технология, аристократичен уют и грижа за околната среда

В задната част на къщата им стълби, които директно свързват втория етаж с басейна, въпреки, че отзад отново има допълнителна постройка от полуотворен тип, която предлага пълен комфорт със своя интимен и съвременен дизайн.

top design 4

Къщата осъществява контакт с природата чрез дървените тавани и големи прозорци, които позволяват навлизането на голямо количество естествена светлина в интериора и придава характер на целия дом.

top design 2

Тази модерна къща със свободен дизайн, е изработена съобразно изискванията за опазването на околната среда и икономия на енергия. Прозорците осигуряват и надеждна вентилация и усещане за пространство, а дървените части усещане за топлина и комфорт.

top design 3

При конструирането на сградата, навсякъде в пространството в къщата е използвано LED осветление, а на самия покрив са вградени фотоволтаични панели, които осигуряват топлинна енергия и затоплят водата.

top design 1

Един топ дизайн, който си заслужава да му се насладите.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!