You are here
Home > Lifestyle > Мода и стил > Топ прически, готови за нула време: Лесни и интересни плитки за горещите дни

Топ прически, готови за нула време: Лесни и интересни плитки за горещите дни

Плитките ни връщат в безгрижното ни детство. А точно такова искаме да бъде и нашето лято.

През лятото времето, което прекарваме пред огледалото, трябва да бъде много по-малко за сметка на това, в което създаваме незабравими спомени. Високите температури, влагата и изпотяването често се оказват врагове дори на прическата, създавана дълго и стилизирана силно. Затова, независимо дали сте на морския бряг или в града, плитките са идеален избор за горещите месеци.

През горещите месеци косата ни страда достатъчно от температурите и водата в морето и басейните. Ако я лишите от допълнително третиране и просто я сплетете в една от тези плитки, няма да сгрешите! А и ще бъдете на гребена на модната вълна. Оsвен това, надали сте се замисляли, че тънката и не особено буйна коса може да я смятате за минус, но е истински плюс при плитките. Просто те изглеждат по-прибрани и пригладени.

Супер актуални този сезон са т.нар. африкански плитки.

За тях се използват допълнителни екстеншъни, освен ако нямате коса до кръста. Струват, обаче, към 200-300 лева и безкрайни часове каляване на нерви при фризьора. Освен това не са най-подходящия избор за лятото, тъй като запаряват и тежат.

Затова заложете на прическите, които можете и сами да стъкмите за нула време. Определено няма да сбъркате, ако се поддадете на ретро полъха, носещ идеята за двете сладурски плитки от ученическите ви години. Но най-хитови за този сезон са плитките, известни като „боксьорски“. При тях косата се сплита плътно назад и плитката става все по-тънка от корена към върха на косата.

Плитките „рибена кост“, захванати в кок също са актуални,

но са запазена територия за дамите с по-дълги коси. За тези с по-къса е вариантът с разделената на път коса с една сладурска плитка по средата, чийто край е пуснат и захванат на малък кок.

Хваната на една страна коса, завършваща с рехава плитка също е актуална за безгрижните летни дни или купонджийски нощи край морския бряг. Ако добавите и малко цвят в косите за една по-нестандартна прическа, то тогава ефектът „УАУ“ ви е гарантиран!

Интересни модни предложения може да откриете в секцията ни „Базар“ в менюто на сайта.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!