You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Този витамин ще ви спаси от аборт или увреждане на бебето при бременност

Този витамин ще ви спаси от аборт или увреждане на бебето при бременност

Витамин пази от аборт и увреждане на бебето при бременност

Само един витамин може да помогне да се предотврати развитието на вродени дефекти при зародиша и бебето, а той същевременно осигурява и здравословна бременност, откриха австралийски учени.

Учените казват, че това откритие е едно от най-важните в областта на изследването на бременността и тяхното откритие ще преобрази начина, по който здравеопазването се грижи за бъдещите майки.

Австралийските учени изследвали 12 години защо някои деца се раждат с дефекти на сърцето, бъбреците или гръбначния стълб.

Витамин В3 пази бременните от аборт и увреждания на плода
Витамин В3 пази бременните от аборт и увреждания на плода

Открили, че витамин B3, който иначе се съдържа предимно в зеленчуците и месото, може да лекува молекулярни дефицити, които пречат на растежа на органите на ембриона. И съответно не позволяват бебетата правилно да се развиват в матката.

„Това има потенциал значително да намали броят на спонтанните аборти и вродени дефекти при бебетата по света. И не казвам това просто така „, подчертава професор Сали Данууди от института „Виктор Чанг“ за изследване на сърцето, в Сидни.

Всяка четвърта жена в света е преживяла спонтанен аборт. В същото време годишно се раждат около 7,9 милиона бебета със сериозни вродени дефекти. Всяка година умират около 3,3 милиона деца на възраст до пет години. И то именно поради вродена недостатъчност, най-често сърдечна, от което е засегнато всяко стотно бебе.

Техните изследвания показват, че добавянето на витамин В3 в храната на бременни мишки напълно предотвратява спонтанните аборти и дефекти. В същото време бебетата са родени напълно здрави, пише Скай нюз.

Изследователите казват, че следващата стъпка е да се разработи тест, който да може да определи, кои жени са под най-голям риск да имат бебе с вродена недостатъчност. И след това да им се осигури достатъчно количество витамин В3.

Превенцията спасява живота и здравето на бебето

„Вярваме, че това е голямо откритие. И със сигурност ще бъде едно от най-големите медицински постижения. Огромна рядкост е да се намери проблема и да се осигури решение в същото време.“, казва професор Робърт Греъм, шеф на института провел изследването.

Изводът е прост – ако искате по-спокойна и безопасна бременност, приемайте повече чисти зеленчуци и витамин B3. Ако планирате дете в по-късна възраст, добре е да започнете с приема на този витамин още преди забременяване. По този начин ще намалите риска от увреждане на плода и от спонтанен аборт. И още един съвет – правете си редовно всички изследвания, дори и да не са задължителни. Така ще бъдете спокойни за живота и здравето на бъдещото бебе.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!