You are here
Home > Здраве и красота > Тревожи ли се за безсъние? Опитайте тази мощна зелена отвара

Тревожи ли се за безсъние? Опитайте тази мощна зелена отвара

Безсънието е по-опасно и от стреса за здравето, но не е нужно да прибягвате до традиционната медицина

Като последица от интензивния ни начин на живот, изпълнен със стрес, нездравословен и бърз хранителен режим и недостатъчно движение, ние често имаме нискокачествен сън, а много от нас се оплакват от безсъние. И на следващия ден, ние сме още по-уморени от вчера, по-нервни и по-податливи на стрес.

За да спрем този цикъл на безсъние и стрес, от който, като че ли не можем да излезем особено свежи, е необходимо да се отпуснем и да пречистим тялото. Зеленият сок е най-добрият съюзник за релаксация и пречистване на тялото и е направен от шест мощни храни – дар от природата.

Той се приготвя бързо и лесно и може да се направи в по-голямо количество. От една доза ще получите свежест от два до три дни, ако се съхранява в хладилник.
Смути срещу безсъние от лимон, краставица, джинджифил и целина
Пийте сутрин и след обяд.

За да се приготви една чаша зелен сок, е необходимо – 1 краставица, 1 корен от джинджифил, 1 лимон, 2 целина, 1 зелена ябълка, 9 стръка аспержи.

Изплакнете аспержите в студена вода в продължение на пет минути, обелете краставицата, лимона и ябълката и ги нарежете на парчета. Поставете ги в блендер и добавете джинджифила и целината.

Аспержите са богати на витамини, но също така и с фолиева киселина, която спомага за успокояване на тялото. Целината съдържа минерали, които успокояват нервната система, а освен това, заради количеството магнезий, което съдържа е в помощ и при отпускане на тялото. Джинджифилът помага на тялото да изхвърли натрупаните токсини, а краставицата намалява кръвното налягане.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!