You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Три благословии: Невероятно упражнение за самопомощ

Три благословии: Невероятно упражнение за самопомощ

Щастието е тук и сега – търсете го само днес, защото утре никога няма да дойде

Били ли сте някога с мисълта, че сега, точно в този момент, вие сте точно къде трябва да бъдете?- Вероятността за това е много малка. Вие със сигурност прекарвате много време и енергия, да мислите за това как други обстоятелства са по-добри или как всичко в живота ви ще стане по-красиво, ако …
Единствената причина вашето щастие да се бави е, че просто забравяте да се насладите на този момент. Вероятно често се сблъсквате с мисли като:

Само да ме приемат в университета!
Само да бях с по-голяма заплата!
Да бях по-слаба!
Ех, ако имах споделена любов!

И по този начин чакате щастието си до края, защото винаги има някаква причина, поради която то не е пълно. Прекарвате всичките си дни в мислене за неща, които нямате или за тези, които не ви се получават, както и неща, които искате да промените в живота си. Оказва се, че много малко са добрите, положителните , правилните неща за вас.

„Внимавайте какво си пожелавате“ е познато предупреждение, което по най-простия начин показва, че може и да не бъдем щастливи, въпреки че мечтите ни са се сбъднали.

Сграбчете щастието сега, без да го отлагате! Със сигурност има много добри, красиви и щастливи обстоятелства в живота ви, за които можете да изградите чувство за удовлетворение и удоволствие, просто трябва да ги познавате. С какъвто и проблем да се сблъсквате, в каквато и ситуация да сте, не забравяйте, че сте точно там, където трябва да сте.

Поемете отговорност, вземете живота си в ръце и се радвайте, защото по този начин ще се решат всичките ви проблеми. Ако смятате, че това е твърде трудно за вас, има едно упражнение, което работи и с вечните песимисти. Ако пък сте от хората, които имат положително отношение – още по-добре!
Трите благословии на Мартин Селингам

Упражнение „Три благословии“ или „Какво беше добро днес?“

Упражнението е създадено от Мартин Селингам, един от основателите на позитивната психология и един от най-влиятелните и най-цитираните психолози днес. Въпреки че можете да намерите упражнения за благодарност в много книги за самопомощ, това упражнение се откроява. Различно е, защото след като запишете 3 неща, за които сте благодарни, трябва да напишете и защо. Например:

Благодарности: Благодарен съм, че изкарах весело на кафе с приятелите си.

Защо: Защото обичам компанията на моите приятели.

След като отговорите на друг малък въпрос, получавате още една благословия. Направете това 3 пъти. Напишете всичко. Усмивката и доброто настроение са гарантирани. Опитайте това упражнение и го повторете най-малко 7 дни. След това гледайте как животът ви ще се промени към по-добро.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!