You are here
Home > Lifestyle > TripAdvisor обяви: Това е най-добрият хотел на света! (Снимки)

TripAdvisor обяви: Това е най-добрият хотел на света! (Снимки)

Дворецът, посочен от TripAdvisor за най-добър хотел е в Индия, има 347 стаи и се използва от кралското семейство

Дворецът Умаид Бахван в Джапур, Индия е обявен за най-добър хотел на света. За него са гласували последователите на TripAdvisor. Луксозната сграда е домът кралско семейство, но в интерес на данъкоплатците и икономисването на поддръжката – една част от нея е преоборудвана и се използва като хотел.

Umaid Bhawan

Красивите градини на двореца се простират на 64 хектара площ. 64 е и броят на стаите, които приемат мераклии да почиват като махараджи. Останалите от 347-те великолепни помещения са за лично ползване на монарсите.

Umaid Bhawan 2 (Small)

Наречена на Умаид Сингх – на дядо на сегашния собственик Гайа Сингх. Част от двореца се използва и за музей.

Umaid Bhawan 3 (Small)

През годините тази дворец се е наричал и Читар – кръстен на хълма, на който е построен. От него са взети камъните, необходими за изграждането му. Основите на двореца са поставени през 1929 г., а сградата е завършена 14 години по-късно, т.е. през 1943-та година.

Umaid Bhawan 4 (Small)

Дворецът е построена с наистина благородна цел – да даде хляб на хиляди хора, които по време на сухите периоди страдат от глад и нищета в този регион.

Umaid Bhawan 5 (Small)

Ако и вас ви е заслепил този така типичен блясък и разкош, трябва да знаете – Средната цена за нощувка там възлиза на 734 долара.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!