You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Уникални съвети за кухня, за които и мама не е чувала! (Изненадайте я с хитринките)

Уникални съвети за кухня, за които и мама не е чувала! (Изненадайте я с хитринките)

Съвети за кухня може да ви даде всяка опитна домакиня, но и вие вече ще имате какво да им предложите

Съвети за кухня винаги ще намерите в любимия си източник на информация за домакинството – Мама. Тя със сигурност е безценен помощник и може да изненада дори спецовете от някой журнал. Не пренебрегвайте обаче човешката мъдрост и постиженията на доста поколения жени, които могат да ви изненадат с хитринки и идеи. Благодарение на woman-on the-top.net и тях може да впечатлите всяка опитна домакиня.

1. Разклащате едно яйце няколко минути нагоре-надолу, докато се скъса ципата около жълтъка и покрие белтъка. Сварете го и като го обелите получавате…златно
1yayce
2. Трябва ли ви съвършено изрязан къс сладолед или искате да приготвите сладоледени сандвичи, грабвайте ножа, но да е сгорещен!
2sladoled
3. Изрежете парчето кашкавал с опаковката. Нея ще я използвате за „запечатване” на остатъка и да забавите стареенето на продукта.
3kashkaval a
4. Не изхвърляйте пожълтелите листа на пресните подправки. Смесете ги със зехтин и ги разпределете в късчета за лед.
4 podpravki zehtin
5. Ако не ви се намира точилка за тесто, използвайте стандартна бутилка за вино – това е един от безценните съвети за кухня, които всяка студентка може да получи, но не и от майка си!
5 butilka
6. Пак за бедни студенти и отчаяни гладници е съветът да ползвате тиган, а не микровълнова, за да направите отново свежа вашата изстинала пица.
6 pica
7. Бърз аламинут – нарежете хляба като на илюстрацията, добавете кашкавал и подправки на вкус. Завъртете в микровълновата.
7.hlyab
8. Рязането на няколко домат „Рома” може да стане наведнъж. Притиснете от двете страни с долната част на чиниите и прекарайте по тях остър нож.
8.domat
9. Ако ви боли сърцето да изхвърлите бурканчето с остатъци от течен шоколад, просто налейте вътре горещо мляко. Няма да намерите разлика с топлия шоколад в кафенетата.
9.shikolad
10. Майонезата от магазина със сигурна ще е по-малко вкусна от тази, която си направите от: заквасена сметана, жълтък от твърдо сварено яйце и лъжичка горчица.
10 mayoneza
11. Броколито и целината се съхраняват най-дълго като ги увиете във фолио.
11 folio
12. Картофите няма да покълнат, ако с тях се съхраняват ябълки, открили са от adme.ru.
12 kartofi
13. Така се правят красиви кошници за плодове или десерт :
13 koshnica
14. Изрязаното авокадо не почернява (т.е. изгнива), ако го съхранявате с парченце лук или го поръсите с ябълков оцет.
14 avokado
15. Замразете във формички от лед евтиното вино, което използвате за готвене.
15. vino

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!