You are here
Home > Здраве и красота > В битка за вечна младост: Съвети и тест за реалната възраст на тялото ни

В битка за вечна младост: Съвети и тест за реалната възраст на тялото ни

Свежото излъчване и усещането за вечна младост носим единствено в душата си, но то рефлектира и върху външния ни вид

Една дама трябва да умее да старее с достойнство, а още по-хубаво би било да се радва на вечна младост. Разбира се, че емоциите и неволите си казват думата и ни се отразяват, но ако поддържаме външния си вид подобаващо, то с времето ще можем да се похвалим с една отлична форма.

Когато сме застигнати от проблеми, лесно можем да се оставим на отчаянието – да се запуснем, да не се вълнуваме от нищо около себе си, да зарежем грижите за кожата и косата си.

От другата страна са жените, които гордо се изправят след поредното предизвикателство и проблеми в личния живот. Те променят драстично визията си и прическата, отслабват, ако имат нужда, подобряват самочувствието си. Ако вие не се справяте толкова бързо с депресията, по-удачно е да потърсите специализирана помощ, за да преодолеете кризата без особено големи последствия. Не отлагайте, а вземете мерки.

Вярно е, че наследствеността също има пръст в опазването на тази мечтана вечна младост. Въпреки това ние винаги трябва да се стремим към добра кондиция, защото гените не могат да се справят нито със стреса, нито с болестите, които се отключват вследствие на лошото хранене. Вместо да упрекваме родителите си, че не са ни дали по-качествени основи, трябва просто да се вземем в ръце и да бъдем пример за нашите наследници.

Физическите упражнения са ключов момент в съхраняването на фигурата и свежестта. И да нямате проблеми с килограмите, правете ги за тонус.

Когато мускулите са оформени и функционират на пълен капацитет, тялото изглежда по-хармонично, жизнено и младо. Същевременно се регулира и хормоналният баланс в организма.

Хубаво е да се занимаваме с дейности, които ни доставят удоволствие, а не да се трудим по принуда, в името на компромиса и да мразим живота си. Ако не ставаме сутрин с усмивка и с представата какъв прекрасен ден ни очаква, то красотата ни също ще страда отявлено. Разтоварете напрежението с йога, музика и качествено питие в приятна компания.

Секрети за вечна младост

Направете си кратък тест, който ще ви помогне да прецените дали тялото и духът ви са престарели, или напротив.

Към реалните си години добавяйте и изваждайте в зависимост от отговорите ви.

Ако когато изпънете ръце над главата и се наклоните напред с прави крака докоснете земята, извадете 1 година от възрастта си. Ако не ви достигат 15 см, добавете 1 година. Плюс 2 години ще трябва да сложите, ако въобще е може да се сгънете.

Ако пиете алкохол ежедневно ще трябва да прибавите 2 години към възрастта си, ако го правите 2 или 3 пъти в седмицата, добавете 1 година, а ако е само по поводи – извадете 1 година.

Чувствате ли се изморена и колко пъти ви се случва – ако е всеки ден, имате плюс 2 години, а ако веднъж или два пъти, не прибавяйте нищо. Може пък да сте от жените, които само понякога ги застига изтощението, тогава спокойно извадете 1 година.

Ако спортувате, печелите бонус точки, но зависи по колко време му отделяте. Ако е рядко, прибавете 2 години, ако е веднъж седмично си запазвате досегашния резултат, а ако е два пъти, може да извадите 2 години.

Населеното място, в което живеете също е от значение. И ако се чувствате добре в големия град, то няма да прибавяте или изваждате години, но ако това ви пречи, добавете 2 години. Ако градчето е малко или сте на село, извадете 1 година.

Ако имате партньор, който ви обича и изразява любовта си редовно, то вие сте на минус 2 години от възрастта си, а ако ласките му са недостатъчни за вас, извадете само 1 година. Ако той проявява нежност много рядко, добавете 1 година.

Независимо от това какъв резултат сте получили, помнете, че любовта наистина е способна да преобразява хората и да ги държи в състояние на вечна младост.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!