You are here
Home > Здраве и красота > В перфектна форма без диети! 5 страхотни трика за отслабване

В перфектна форма без диети! 5 страхотни трика за отслабване

Как да влезете в топ форма без диети

Всички искат да изглеждат здрави и красиви, но диетите са наистина трудно изпитание за организма. Още повече., че имат често и един йо-йо ефект, заради който трупате за отрицателно време свалените килограми.

Можете обаче да отслабнете и без диети. Ето няколко страхотни трика, които да приложите и да отслабнете, без да се ограничавате във всичко, или да се морите във фитнеса.

Как да отслабнем без диети?!
Как да отслабнем без диети?!

1. Пийте вода

Знаете колко е здравословна вода, но вероятно не сте си и помислили, че е много полезно за метаболизма, ако я пиете в точното време. Най-добре е да изпиете 1-2 чаши вода, 30 минути преди всяко хранене, което ще засили процеса с метаболизма. Освен това ще заситите стомаха и ще ядете по-малко. Този режим на хидратация, също така ще намали и необходимостта от среднощни хапвания и ще ви попречи да атакувате хладилника, когато не сте гладни.

2. Превърнете храненето в ритуал

Доказано е, че под стрес ядем много повече.. Затова сядайте на масата спокойни, хранете се бавно и не бързайте да вършите никакви допълнителни задачи. Не гледайте телевизия, не говорете по телефона — просто яжте. Мислете само за себе си и за храната, която ядете. Осъзнавайте какво ядете. Това ще създаде усещане за ситост и ще ви се яде по-малко.

3. Малки порции — малки съдове

Ако искате да отслабнете — сложете си порцията в по-малка чиния. Обикновено очите ни са тези, които са гладни. Яжте бавно, в малки съдове, така ще можете да се заситите по-лесно.

4. Спете повече

Спете повече — не е шега, наистина. Отслабването е чудесен претекст да останат по-дълго в леглото, защото това се отразява и на вашата диета. Ако спите, не можете да ядете, а освен това добрия нощен сън има голямо влияние върху метаболизма и хормоните, които остават в баланс. Не забравяйте, че не правите нищо, докато спите. Но в същото време вашето тяло работи и изгаря от 50 до 100 калории на час.

Спете в студена стая — всичко, което трябва да направите е да намалите температурата или да отворите прозорец. Учените твърдят, че идеалната температура за сън е 19 градуса по Целзий и че при тази температура тялото топи ненужните калории, за да поддържа температурата на организма.

5. Балансирайте менюто си

Ще се изненадате колко бързо ще започнете да губите килограми, ако изхвърлите картофите и хляба от магазина, от менюто си. Включете повече зеленчуци, яйца, риба, ядки, нискомаслено месо, пресни плодове и само за месец ще сте свалили повече от 1/3 от желаното тегло. Причината е, че най-често в менюто ни присъстват мазнините и въглехидратите. Не е нужно да се отказвате от тях, но паста два пъти в месеца и пица само веднъж на месец, спрямо ястия от зеленчуци, риба и месо, ще се отрази чувствително на визията ви. И няма да остане незабелязано.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!