You are here
Home > Здраве и красота > Вълшебен лек с прополис облекчава възпалено гърло и кашлица

Вълшебен лек с прополис облекчава възпалено гърло и кашлица

Нито една средство на фармацията не гарантира ефект и безвредност като натуралните продукти на база прополис

Ако вие или детето ви често страдате от възпалено гърло, може да опитате някои имуностимулиращи комбинации от аптеките и дрогериите. За по-сигурно обаче ще препоръчаме да си „набавите”още здраве от природата: Направете си супер ефективна маз, която облекчава и лекува както възпаленията, така и кашлицата.

За да я приготвите, ще трябва да отделите само двадесетина минути и две съставки – 50 грама прополис и 50 грама слънчогледово масло.
Най-добре е да се снабдите с прополиса от проверени пчелари, които гарантират за качеството му, но и в аптеките може да намерите такъв. Цветът на прополиса може да варира от светло до тъмно кафяво.
Прополис рецепти за болно гърло
В съд на пара поставете слънчогледовото масло след това добавете прополиса и изчакайте, докато се омекне на слаб огън. Поставете го в бурканче и го оставете да се охлади ида започне да се втвърдява. Така приготвената мас разнесете върху гърдите и гърлото най-малко два пъти на ден.

Ако възпаленото гърло е съпътствано с кашлица, тогава може да дадете на детето или възрастния болен по 1/4 чаена лъжичка(или цяла супена – за голям човек) по три пъти на ден. За по-лесно преглъщате може да разтворите прополисовата смес в чаша топло мляко.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!