You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > Великолепният век: Кьосем – Ахмед става император, отвличат Анастасия за харема му

Великолепният век: Кьосем – Ахмед става император, отвличат Анастасия за харема му

Във „Великолепният век: Кьосем” ужасна поредица от случайности преобръща съдбата на Ахмед и Анастасия

В първия епизод на „Великолепният век: Кьосем” действието се развива през 1595 година. В Истанбул издъхва Мурад III и на престола сяда синът му Мехмед. Новият султан спазва традицията – избива деветнадесетте си братя, за да не оспорват мястото му с дворцови интриги. Нарежда синовете му да наблюдават ритуала с ковчезите и мъртвите му чичовци. Първородният му син Махмуд се кълне на брат си, че когато дойде неговият ред ще го пожали.

Само осем години по-късно престолонаследникът е умъртвен от баща си. Старият султан го подозира в метеж. Ахмед е съсипан от загубата на брат си. Майката на султана – Сафийе се опитва да го утеши със скъпи подаръци. Той обаче харесва само портрет на момиче, наречено Анастасия.

След това идва денят, в който султанът умира. Бабата съобщава на Ахмед, че той е новият властелин на престола. Възрастната жена изпращат до отвлекат Анастасия от Кефалония. Семейството не може да я опази и в замяна им подхвърлят жълтици.

Докато тече церемонията по възкачването му на трона, Ахмед изумява присъстващите. Пощадява живота на брат си в разрез с всички обичаи. Майка му и баба му заговорничат срещу това. Официално бабата дава одобрението си за първото му решение като султан. Подаряват на новия владетел лъв в клетка.

В следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем” Анастасия прави опит да избяга като печели на своя страна пирати. Свитата на султана е сразена, а красавицата печели закрилник в лицето на Андро. Началникът му обаче я предава. Двамата обаче се сближават.

Майката на Ахмед настоява пред него да заточи свекърва й и да се ожени. Халиме планира преврат срещу младия император. Той се опитва да се справи с финансовата криза в държавата.

Андро обещава на Анастасия да я намери и да я спаси. Вкарват я в харема и й дават ново име – Хатидже. Ахмед разследва смъртта на баща си. Сафийе е глуха за молбите на Анастасия. Нарича я Махпейкер (Лунно лице).
Първият епизод на Великолепният век Кьосем
Докато зад гърба му се готви преврат, младият султан среща красивата си наложница в градината. Казва й, че е Бахти и й обещава да я спаси от владетеля, който толкова я плаши.

Хандан праща Махфируз да прекара нощта с Ахмед, защото е чувала, че жените в рода й са плодовити. Султанът отпраща избраната. Спасява се от лъва, който е освободен от клетката. Случаят е на страната на младия султан в „Великолепният век: Кьосем”, който се спасява. Той обаче е наясно кой плете най-големите интриги в двореца.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!