You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > Великолепният век: Кьосем: Анастасия се отдава на Ахмед, отравят султана

Великолепният век: Кьосем: Анастасия се отдава на Ахмед, отравят султана

В следващите епизоди на „Великолепният век: Кьосем” лелята на Ахмед посяга на живота му заради разбитото си сърце

Във „Великолепният век: Кьосем” настъпва време за любов, но и за нова война в двореца. Анастасия се спасява от врага, но друга носи рожбата му.

Шайесете наранява лицето на съперницата си. Дуду я хвърля в затвора и казва на Хандан за инцидента. Султанката не иска да безпокоят падишаха. Зюлфикяр ага екзекутира беглец-еничер. Дервиш Мехмед е готов да се ожени за Фахрийе. Нямата калфа казва на султана, че Анастасия е пострадала.

Фахрийе не може да убеди майка си да не я омъжва насила. Халиме стига до любовната кореспонденция на Мехмед Гирай и принцесата. Тя го подхвърля на Дервиш ага. Гьолге показва на Анастатия път за бягство в следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем”. Тя бяга, но вратата към градината е заключена. Султанът назначава Дервиш за адмирал.

Шехин заговорничи с Календеролу да нападнат Истанбул и да убият Ахмед. Дервиш залавя Мехмед Гирай на любовната му среща с принцесата. Арестува го. Ахмед вика Искендер, за да се фехтоват. Анастасия го моли да й помогне да избяга. Двамата крият от султана, че са стари познати.

Сафийе настоява внука си да накаже този, който е посегнал на честта на сестра му. Хвърля Мехмед Гирай в тъмница. Той изпраща вест до брат си, но Дервиш спира съобщението.

Ахмед остава глух пред молбите на леля си да не я жени. Дори нарежда да я заведе на екзекуцията на любимия й. Шахин обаче идва навреме да помоли падишаха да изпълни обещанието си, когато му е довел Халиме и Мустафа. Султанът помилва Мехмед и го отпраща в Крим, въпреки опасността вуйчо му да го убие.

Анастасия се кани да избяга отново. На прощаване пише писмо, в което разказва, кой се е опитал да я убие. Шахин дава отрова на Рейхан, за да я сипе в храната му. В покоите на султана намира писмото на Нася. Заради нелепи случайности Искендер поставя живота си в риск, но не може да помогне на Анастасия да избяга. Рейхан ага посяга да я удуши. Дервиш я спасява, но понеже е заплашен хвърля злодея в морето.

Анастасия разказва на Ахмед всичко за коварството на Рейхан. Султанското семейство кори спасителя й, че няма как да разберат кой е поръчал убийството на покойния султан. Черкезката наложница Раша преспива със султана.
Великолепният век: Кьосем прекарва нощта с Ахмед, леля му го трови
Зюлфикяр ага е принуден да пусне Искендер в двореца. Там се виждат с Анастасия и се уговарят за ново бягство. Шахин убеждава Фахрийе да отрови брат си. Благодарение на Сафийе Анастасия разбира, че обича Ахмед и прекарва нощта с него.

Искендер помага на Анастасия, но тя се отказва. Заради бягството убиват Шайесете. Дервиш и Шахин заговорничат срещу падишаха. Ахмед е ял от отровните сладки и обвиняват любимата му наложница.

Баща й е пристигнал в Истанбул, за да я върне у дома както е обещал. Един от царедворците умира от едра шарка. Дервиш обявява карантина и помага на Гьолге да пусне Анастатия.

Шахин разпространява в Истанбул, че падишахът умира. Малкият Мустафа яде от отровните сладки и се разболява. Шахин отива при Сафийе да го подкрепи във възкачването на трона. Казва й кой е отровил сладките. Бабата на султана е съсипана. Пуска Мехмет Гирай и обещава трона и ръката на дъщеря си. Халиме разбира, че Раша е бременна и нарежда да я нападнат.

Нападат двореца заради слухове, че Ахмед е загинал. Дервиш ага евакуира всички. До болните остават само Анастасия, Хандан и Халиме. Пред очите на смъртта заговорникът признава, че е убил старият султан. Хандан затваря свекърва си и свитата в харема.

В последния епизод на „Великолепният век: Кьосем” любимата на султана излиза пред тълпата и обявява пред всички, че султанът е жив и ще се възстанови.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!