You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > Великолепният век: Кьосем: Осман погубва Мехмед, Искендер планира отмъщение

Великолепният век: Кьосем: Осман погубва Мехмед, Искендер планира отмъщение

В следващите епизоди на „Великолепният век: Кьосем” се ражда детето на Осман, но неговата валиде няма да прости братоубийство

В новите епизоди на „Великолепният век: Кьосем” престолът има нов властелин, а валиде рони горчиви сълзи за първородния си син.

Въпреки казаното от Халиме, принцовете се оказват живи. Давуд е спрял екзекуцията, за да спаси жена си. Свалят Мустафа от трона, затварят майка му в Стария дворец, а Менекше е прокудена от двореца. Осман е новият султан, но не е щастлив и благороден. Обвинява Кьосем, че е фалшифицирала подписа на баща му, за да царува лудия му чичо. Прокужда и нея в Стария дворец. Искендер научава какво се случва и споделя с майка си, че няма да има милост към племенниците си така, както баща им е пожелал неговата смърт.

Осман се стяга за поход, а Мелексима ражда син, когото нарича Йомер, в чест на възпитателя му. Кьосем свиква тайно съвещание. Докато се занимава с благотворителност, вижда Искендер в тълпата. Сафие и Хюмашах научават за случилото се. Дилруба вижда брат си и обвинява валиде заради състоянието му.

Във „Великолепният век: Кьосем” ще видите как султанката се опитва да спаси престола, но Сафие е уведомила падишаха за тайното събрание. Осман го прекъсва и убива везира. Затваря Кьосем и й забранява да вижда децата си. Йомер съветва падишаха да промени Закона, написан от валиде. Той осигурява трона на сина си.

Сафие и Халиме подготвят капан за Мехмед. Заблуждават Айше, че Осман е пратил палачи за брат си. Той бяга при еничерите. Кьосем го убеждава да се прибере в Двореца, но Йомер убеждава владетеля, че малкият му брат е заплаха за него.

Осман иска фатва, за да убие брат си, но мюфтията отказва. Намира човек, който да подпише заповедта. Отчаяните опити на Кьосем да спаси детето си не успяват – тя ридае над трупа на удушения си син. Потресеният Зюлфикяр застава на страната на Искендер. Валиде се отрича от Осман и го заплашва, че ще го убие с двете си ръце, ако посегне на останалите си братя. Духовенството и армията се оттеглят от Осман заради братоубийството му.
Великолепният век Кьосем плаче за сина си
Зимата е сурова и народът бедства. Носят се слухове, че Господ наказва империята заради падишаха, който посегнал на брат си. Кьосем помага на бедните и предупреждава Халиме, че Сафие я ползва, за да възцари Искендер.

Осман се влюбва в Акиле – дъщерята на Главния мюфтия. Давуд разбира, че думите на Кьосем са истина. Владетелят иска за съпруга Акиле и той им дава благословия.

Докато Осман е на поход, Сафие свиква първенците. В следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем” тя обявява, че последният й син е жив, но не е дошло времето да й го представи. Искендер среща любимата си жена и й заявява, че един ден ще управлява Империята.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!