You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > Великолепният век: Кьосем: Потушават метежа, но убиват Махфирузе

Великолепният век: Кьосем: Потушават метежа, но убиват Махфирузе

Животът на Мустафа за пореден път е спасен във „Великолепният век: Кьосем”, султанките водят безпощадна битка по между си

Животът на султана във „Великолепният век: Кьосем” е застрашен, династията му обаче е опазена от неговата фаворитка и верния Зулфикяр.

Софие се завръща в двореца. Нарежда да доведат внука й и да убият майка му. Хандан брани внука си Мехмед. Зулфикяр и Кьосем ги спасяват. Дженет открива съперницата на господарката си и Осман. Махфирузе пада убита по нареждане на Сафие.

Спасяват Халиме. Султанът решава да се оттегли с тежко болният Дервиш. В двореца става опасно. Сафие твърди, че внукът й е мъртъв, но Зулфикяр не издава къде се крият султанките и престолонаследниците. Кьосем го освобождава. Всички бягат и благодарение на Мехмед Гирай намират сигурно убежище. Заради Дилруба пленяват Мехмед и Кьосем.

Сафие заповядва да удушат и хвърлят в морето фаворитката на падишаха. Обявяват Мустафа за новия султан. Зулфикяр е арестуван, а Бюлбюл в последния момент спасява Кьосем. Ахмед се завръща – хвърля баба си в тъмница и погубва метежниците.

Кьосем обещава да се грижи за малкия Осман като майка. Тя и Хандан започват битка за влияние. Фаворитката успява да спаси за пореден път принц Мустафа. Малкият е отделен от семейството си в следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем”.

Султанката и Дженет се скарват публично, за да заблудят Хандан. Мехмед Гирай заплашва Дервиш ага с миналото му. Менекше разбира, че валиде и довереника на султана са влюбени. Опитват се с помощта на Мелеке да поставят клопка на Кьосем, но Искендер я спасява.
Великолепният век Кьосем спасява династията
Още една дъщеря на Сафие пристига в двореца. Мехмед Гирай води Кьосем при Рейхан. Той и разказва всичко, което знае за Дервиш ага. Бившият зет на Сафие се отървава от Рейхан.

В последния за седмицата епизод на „Великолепният век: Кьосем” се появява Хюмашах султан. Искендер залавя писмо до Сафие от Насух.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!