You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > „Великолепният век: Кьосем“ Сезон 2: Арестуват Осман, Бюлбюл спасява синовете на Кьосем

„Великолепният век: Кьосем“ Сезон 2: Арестуват Осман, Бюлбюл спасява синовете на Кьосем

В първите серии на „Великолепният век: Кьосем“ се прощаваме с верните Зулфикяр и Дженет и с управлението на неблагодарния Осман

Вторият сезон на „Великолепният век: Кьосем“ проследяват паметните дни от управлението на най-могъщата Валиде. Фаворитката от харема вече е не просто коварна султанка, а жена, която може да избави империята от гибел.

Тя преживява смъртта на първородния си син, убит от падишаха, който е отгледала като свое дете. Метежът на еничарите детронират Осман II и връщат на престола Мустафа. Властта обаче е в ръцете на Кьосем, която възкачва най-големия от оцелелите си синове.
Мурад IV получава пръстена на владетел, но е само на 11. Регент и управник е майка му. Кьосем владее земите му мъдро, но щом навършва пълнолетие, започва истинска война с жестокия си син. Мурад избива трима от братята си и пощадява само Ибрахим, който сяда на трона му след като умира.

Кьосем обаче възкачва внука си само за да стане жертва на следващата амбициозна валиде – Турхан султан.

В първите серии на „Великолепният век: Кьосем“ Сезон 2 главният мюфтия съобщава на падишаха, че семейството му е на сигурно място. Еничарите искат главата на най-верните хора на Осман, а Кьосем търси децата си. Келендер ги намира и ги отвежда. Бюлбюл обаче е наблизо, за да помогне на своята валиде.
„Великолепният век: Кьосем“ Сезон 2 с Нургюл Йешилчай и Фарах Зейнеп Абдуллах
Зюлфикяр и Хюмашах са готови да отстъпят пред еничарите, но Йомер се спасява с бягство. Водачът им все пак помага на бягството на падишаха и най-близките му. Халиме иска лудият й син отново да бъде начело на държавата и заплашва Кьосем. Хюмашах иска да събуди подозрение в сърцето на Осман, но мъжът й защитава своята валиде.

Кьосем вижда доведения си син и му прощава убийството на сина й.
Докато се водят задкулисни преговори за възкачването на Мустафа, Йомер иска да спаси живота си като предаде падишаха. Дженет не предава владетеля, но верността й коства живота.

Дилруба и Давуд искат да убият момчетата на Кьосем и да я заблуждават докато могат. Бюлбюл спасява принцовете, без никой да разбере.Масур провокира Али, а хората му убиват Зюлфикяр.

Завръщането на „Великолепният век: Кьосем“ разказва за завръщането на валиде начело на държавата. Арестуват доведеният й син, а това освобождава пътя й към властта.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!