You are here
Home > Lifestyle > Мода и стил > Висша мода в Аскот: Какво ще носи хайлайфът през лято 2017 (Експертни модни съвети и снимки)

Висша мода в Аскот: Какво ще носи хайлайфът през лято 2017 (Експертни модни съвети и снимки)

Кралските конни надбягвания в Аскот са не просто зрелищно по рода си събитие, но и ежегодно сверяване на модните часовници със стила на висшето общество в Англия.

Тазгодишните състезания с коне традиционно се проведоха в пет поредни дни в последната четвъртина на месец юни. А 22 юни бе определен за така любопитния „Lady’s Day“. Това е денят, който привлича най-много зрители и най-голям интерес от страна на медиите от цял свят, дошли да отразяват събитието. А причината не са самите състезателни коне на хиподрума и крайният резултат от надбягването.

На този ден на едно място се събира елитът на Великобритания, в това и число и много кралски особи. И то не защото са толкова големи фенове на конните състезания, а да демонстрират уникален стил. От векове този тип спортни състезания са запазено място за висшите ешелони в обществото. Те са от съществено значение за всяка уважаваща себе си дама, която е получила заветната покана за събитието.

Аскот отново стана събирателна точка на най-екстравагантните дами
Аскот отново стана събирателна точка на най-екстравагантните дами

Едно от задължителните правила като част от дрескода е носенето на шапка. Но, ако си представяте скучни ежедневни модели, нахлупени на десетки глави на височайши особи, по-добре недейте. От шапките, които дефилират в Аскот, буквално може да ви се завие свят. Особено ако се озоват на вашата глава!

Най-екстравагантните модели и тенденции при този така важен аксесоар се промотират именно на конните надбягвания. И тази година не прави изключение. Забелязва се, че черният и белият цвят продължават да са харесвани като класически. А и някак много им върви един по-разчупен модел.

Повечето дами, разбира се, са съобразили цвета на шапката с този на тоалета си.

Преобладаващи са светлите пастелни тонове, които са идеални за лятото. Дори да не се престрашите да си купите или поръчате подобен модел, за да ходите с него на летни разходки, бихте могли да взаимствате цветовата гама. В синхрон с нея бихте могли да намерите най-подходящата за вас шапка, която да отговаря на стила ви. А перата и огромните цветя в косите ги оставете на херцогините!

Роклите без съмнение си остават любимият тоалет на гостенките на Роял Аскот.

Те са перфектната лятна дреха и внасят страхотно настроение. особено ако са в цвят диня, мента с мляко (който избра кралицата), жълто или пепел от рози. Невинността и ефирността на бялата рокля с акцент от дантела в горната или долната част също не бе подмината от част от дамите на конните надбягвания. Черното и бялото пък е една от най-предпочитаните комбинации от по-дръзките дами, както и огнено червената класика.

Дължините на полите и роклите влизат в общоприетия стандарт да са няколко пръста над коляното. Това е и едно от изискванията на дрескода. Но и сякаш късите дължини вече не са така на мода, както женствените силуети. Те се постигат лесно и красиво и чрез дълги ефирни рокли, изключително подходящи за топлите летни вечери и нощи.

Ретро полъхът е осезаем и носи романтика и величие.

Шифонът е една от водещите материите, пред която отстъпва дори дантелата. Тя диктуваше модата доскоро, но сега се забелязва по-скоро в акценти, отколкото в цели облекла. Изключение с удивителен знак е херцогинята Кейт Мидълтън, която заложи изцяло на бяла дантела.

Из цялото това струпване на женствени рокли се прокрадват и няколко модерни гащеризона. Те носят със себе си по-бунтарско излъчване, но също се справят доста добре с ролята да оформят и издължат тоалета. Особено са подходящи и за по-пищни дами.

При чантите също има две крайности – или са в класическото черно, или във всички възможни цветове на дъгата! Ако тоалетът ви е много шарен, изберете аксесоар в един от цветовете, който съдържа. Ако не смеете да рискувате пък, заложете на класиката. Тя може да се изразява и в така модерните неутрални телесни цветове. Обувки в тази гама също подхождат на шарените ви летни рокли, вдъхновени от прекрасните дами на Аскот!

 

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!