You are here
Home > Здраве и красота > Витаминозна „бомба” за укрепване на имунитет: Да спрем есенните вируси с народна медицина

Витаминозна „бомба” за укрепване на имунитет: Да спрем есенните вируси с народна медицина

С помощта на сушени плодове, мед и орехи ще добиете непробиваем от есенните вируси имунитет

В началото на есенния сезон и в очакване на зимата е важно да помислим за своя имунитет и това как да се подобрят защитните сили на организма. Храната винаги е ключов фактор не само за да изглеждаме добре, но за да бъдем здрави.

Споделяме останала рецепта от бабите ни, която е истинска витаминозна бомба. Тя има не само приятен вкус, но при редовна консумация ще ви помогне да сте здрави и енергични.

Какво ви е нужно?

200 г сушени кайсии
200 г сушени сини сливи
200 г стафиди
сок от един лимон
150 г орехи
мед

Как се прави

В кухненски блендер смесете всички сушени плодове, а ядките смелете. Сложете ги в голям буркан и добавете лимоновия сок. Допълнете с мед и разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес. Съхранявайте сместа в хладилника и всеки ден взимайте от нея по една чаена лъжичка сутрин и вечер.
Рецепта за имунитет
Какво получавате:

Сушени кайсии – богати на магнезий, калций, калий, желязо, витамин B5, пектин и органични киселини. Консумацията им е полезна за здравето на сърцето и очите, препоръчва се при анемия, както и за засилване на имунитета.

Сините сливи – съдържат органични киселини, минерали като калий, желязо, фосфор и натрий и витамини А, В1, В2, С, PP. Редовната консумация намалява риска от сърдечни проблеми, развитието на рак, регулира високото кръвно налягане.

В допълнение сините сливи ще ви помогнат да подобрите храносмилането, да намалите риска от запек, както и подобряване на водно-солния баланс.

Стафиди – те са отличен източник на енергия, която в преходните сезони често липсва. Богати са на калий, желязо, манган, магнезий, витамини В1, В2, В5. Употребата им се препоръчва при заболявания на нервната система и сърдечносъдови заболявания.

Те са добра превенция, но и терапевтично средство (това не изключва предписаната лечебна програма от лекар) срещу анемия, заболявания на черния дроб, бъбреците и стомашно-чревния тракт.

Орехи – тези вкусни ядки са антиоксиданти, които ефективно помагат за укрепване на имунната система. Редовната консумация на ядки намалява риска от рак, сърдечносъдови заболявания, диабет и много други.

Лимоновият сок е богат на витамин С и както знаем ни помага да бъдем здрави.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!