You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Връзки: Скрития смисъл на думите, или когато „Не“ е „Да“

Връзки: Скрития смисъл на думите, или когато „Не“ е „Да“

Как да се оправим в лабиринта от връзки и кога „Не“ е „Да“

Късен зимен следобед, вали сняг, момче и момиче се срещат в заведение за първи път. Говорят си, сближават се и решават да продължат вечерта в ресторант. Колите и на двамата обаче са паркирани в двата края на паркинга. Младежът, като истински джентълмен, предлага на дамата си да я изпрати до колата. „Няма нужда, не е далеч. Можем да се срещнем направо пред ресторанта“. Той кима и я оставя пред заведението, и тръгва към собствения си автомобил.

В ресторанта отново се срещат, но тя е сдържана, отдалечена и срещата се оказва пълен провал.

Любовен хороскоп: Какви партньори си търсят зодиите?
Как да се ориентираме в лабиринта от връзки?

Какво се обърка?

Практически – всичко.

Жените постоянно подлагат мъжете на тестове, за да проверят тяхната пригодност. Нежният пол не си „играе“, той се нуждае от отговорен, стабилен и надежден партньор, който да бъде с тях във всяка ситуация. В конкретната ситуация, правилната реакция на младежа трябваше да бъде следната „Няма проблем да те придружа до колата ти, а после ще вземем заедно моята. Ти си с висок ток, а навън е хлъзгаво и тъмно. Освен това ще е добре някой да разчисти снега от колата ти, докато купето се затопли.“. С този си жест той й дава няколко важни сигнала – проявява загриженост към нея, възползва се от ситуацията, за да създаде повече интимност държейки я за ръка, показва също и че компанията й му е толкова приятна, че не иска да се раздели с нея. Тестът е минат успешно, а дамата определено е поласкана от вниманието и загрижеността.

Завръщане към първичното

Психолозите казват, че жените постоянно подлагат мъжете на тестове. И то не само по отношение на възпитание, грижовност и маниери.

„Колкото и да са еманципирани дамите на 21-ви век, те все пак се връщат към първобитното общество, когато се срещат с потенциален партньор. Дали той е достатъчно силен, здрав и способен да се погрижи и да създаде семейство. Подборът по физически, социални и психологически белези не се прави просто така. Жените имат нужда от стабилност, затова и търсят стабилни и грижовни мъже“, казват те.

„Достатъчно съм модерна, за да шофирам сама, но предпочитам ти да ми носиш багажа“

С приятелката си сте навън и тя решава, че иска да напазарува за вкъщи. Избира куп продукти, плаща сметката на касата сама, а накрая си взима и пазарските чанти, които да отнесете до дома. В този случай дори не чакайте да ви помоли, нито й предлагайте вие да носите торбите с покупки.“Позволи на мен“ е достатъчно любезен, но и категоричен начин да заявите, че сте мъж и като такъв считате, че е редно да носите вие чантите. И можете да сте сигурни, че тя няма да ви се разсърди. А дори и да каже, че може да се справи и сама, то това ще е просто от учтивост, а не защото наистина иска да ги носи.

В същото време, ако дамата ви настоява тя да кара, позволете й да седне на шофьорското място и се дръжте като джентълмен. Не критикувайте шофирането й, нито пък как паркира. И може да я свалите от шофьорската седалка, само ако е употребила алкохол преди това.

„Няма проблем“ или „Ти не ме разбираш“

Прибира се мъж от работа и вижда половинката си сърдита. „Станало ли е нещо?“ – „Нищо“, гласи лаконичния отговор. Мъжът сяда на дивана, взима вестника и започва да чете. В същото време половинката му става още по-навъсена, защото е убедена, че той не я разбира.

Четете между редовете. Жените имат нужда да бъдат приласкани да споделят. Те нямат навика да изливат емоциите си веднага, искат да са сигурни, че довереникът им ще им бъде съпричастен и наистина ще ги изслуша. Затова, ако искате половинката ви да сподели с вас, какъв е проблемът, приласкайте я. „Виждам, че нещо те е разстроило. Ще се радвам да те изслушам, ако решиш да споделиш с мен. И се надявам да мога да помогна“, ще я разтопи моментално. Дори и да откаже да говори, дамата ви ще се почувства поласкана, а също така ще усети, че проявявате истинска загриженост към нея. И като нищо лошото й настроение всеки момент ще се изпари.

А в случай, че реши да ви сподели проблемите си, били те свързани с липсата на нови обувки, или скарване с най-добрата й приятелка, дръжте се мъжки, стиснете зъби и я изслушайте, като покажете съпричастност и подкрепа. А тя наистина ще оцени вниманието ви към нея.

„Не искам подаръци за годишнината“ = „Купи ми нещо малко, дори и да е цвете“

Ако половинката ви заяви, че не иска да си разменяте подаръци за годишнината, не смейте и да си помислите да се прибирате с празни ръце. Тя вероятно наистина не е предвидила нищо за вас, освен може би романтична вечеря на свещи, но това не означава, че не очаква да я изненадате с малък жест. Чуете ли от любимата си, че не иска подаръци, не хуквайте към „Тифани“ за диамантено колие, а по-скоро се отбийте до цветарския или до сладкарницата за кутия елегантни бонбони или кошница с красиво подредени плодове. Жестът ви ще бъде подобаващо оценен, а тя повече от възхитена. И безкрайно доволна, тъй като все пак сте намерили начин да я почетете в този специален ден.

Когато „Не“ е „Да“

Това е само малка част от двусмислените послания, които жените отправят. И те не са толкова, с цел да ви затруднят, колкото да проверят вашата съобразителност, способност да се справяте с неочаквани ситуации и да бъдете спонтанни. А когато нещата опрат до задълбочаване на връзката „Не“-то често е „Да“, особено, ако четете между редовете. Ясното и категорично „НЕ“ определено изразява отказ. И в този случай, дори не си и помисляйте да настоявате, а отстъпете, показвайки, че уважавате желанията на партньорката си. Но „Не“ прошепнато с половин глас и несигурен тон, по-скоро казва „Убеди ме“…

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!