You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Време за любов: Кога е идеалния момент за сериозна връзка?

Време за любов: Кога е идеалния момент за сериозна връзка?

Чудите се, кога е настъпил моментът за обвързване? С тази статия ще се опитаме да ви помогнем в търсенето на отговор

20-30-40… Кога е моментът да се впуснем в сериозна връзка?

Отговорът на този въпрос за всеки е индивидуален, но все пак социолозите се опитват да дадат обща картина за подходящото време да се ожените или да се замислите за брак и семейство.

В миналото 15 години е била пределна възраст за омъжване на младите момичета, но в наши дни, жените на 40 години са все по-желани партньорки за брак. Те са улегнали, зрели, постигнали професионално развитие и готови изцяло да се отдадат на семейството. Но дали това е златната възраст за създаване на деца и семейство.

Връзки сн. Pixabay
Връзки сн. Pixabay

Универсална формула няма, но се смята, че най-подходящия момент за семейство е между 32 и 40 години. В тази възраст една жена вече е решила какво иска от живота, готова е да се отдаде изцяло на семейството си и най-вече — отговорна е. Докато на 20, голяма част от връзките и ранните бракове завършват с развод, то в 30-те браковете са много по-стабилни и здрави.

Ето и причините:

Фокусиране върху дома

Каквото и да си говорим на 20 летим. Партита, срещи с приятели, забавления, професионално израстване, формиране на приятелски кръг, пътувания… Това са само част от нещата, които изискват вниманието ни. На 30 голяма част от тези неща са фокусирани и жената има възможност да се отдаде по-пълноценно на семейството. Дошъл е моментът за семейство.

Знаят какво искат

Едно момиче на 20 години днес може да е влюбено в Брад Пит, а утре — в Орландо Блум. На 30 обаче една жена какво търси, а външния вид не играе толкова голяма роля. Най-важни са чертите от характера. Освен това тези вече искат отговорни партньори, готови трайно да се ангажират със семейството.

Изградена ценностна система

Момичетата на 20 се боят да останат сами и са готови да се обвържат на всяка цена. И с всеки. Но жените на 30 са наясно какво искат, умеят да ценят себе си и внимателно избират партньорите си. Те прекрасно знаят, че тяхната стойност не намалява от това, дали имат, или нямат мъж до себе си.

Не остават в разрушителни връзки.

Има една поговорка „По-добре сам, отколкото в лоша компания“. Дамите над 30 се придържат към това правило. Те няма да останат в разрушителна връзка, нито пък са с някого, просто за да не бъдат сами. За тях мъжът е плюс към вече подредения им живот. А дали той ще се превърне в траен фактор, зависи от него.

Наслаждават се на преживяванията в леглото

На 30 жените знаят какво искат в секса. А също така са доста по-уверени в експерименти и по-осъзнати относно желанията на партньора си.

Знаят кога трябва да се откажат

Много по-малко вероятно е една жена на 30 да се бори за изчерпана връзка, отколкото отчаяно момиче на 20. Желанието им да задържат партньора си все така е част от тях, но са много по-разумни в действията си. Те знаят кога трябва да си тръгнат и кога трябва да се борят.

Вярват в любовта

В двадесетте редица момичета губят вяра в истинската любов заради раздялата, която вече е зад гърба им. Жените в трийсетина са наясно, че любовта не е цветя и рози. Тя се крие в споделените отговорности, грижата за другия, желанието да споделяш компанията, времето и интересите си с партньора. И най-вече в трудни моменти да се подкрепяте един друг. Жените на 30 вярват в любовта. Защото тя наистина съществува.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!