You are here
Home > Здраве и красота > Яде ми се кисело или сладко: 10 признака, че на организма ви му трябва помощ

Яде ми се кисело или сладко: 10 признака, че на организма ви му трябва помощ

В човешкия организъм се извършват много процеси, хармонизирани перфектно, но понякога всичко се разваля

Винаги, когато нещо не е наред, нашият организъм ни изпраща знаци, на които трябва да обърнем внимание – да се погрижим за проблема още в самото начало, преди нещата да се усложнят.

1. Суха кожа на лицето

В тялото липсва витамин Е. За да достави необходимите количества от този витамин в храната включете ядки, мазна риба и растителни масла.

2. Чуплива коса и нокти

Тези симптоми показват липса на витамин B и калций. Набавете тези важни съставки чрез пълнозърнести храни, бобови растения, картофи и мляко.

3.Повишен апетит за сол

Необходимостта от сол в организма показва инфекция или възпаление, особено в урогениталната система.

4. Повишен апетит за сладко

Вероятно нервно изтощение и е необходимо бързо презареждане на енергия под форма на глюкоза.

В такъв случай най-добре е да хапнете мед или тъмен шоколад, за да избегнете допълнителни проблеми със стомашно-чревния тракт.

5. Кървене на венците

В организма има недостиг на витамин С. Този витамин се съдържа в чесъна и лука, плодовете и зеленчуците. Също така се препоръчва и пиене на чай от шипки.

sladko ili kiselo

6. Неспокоен сън, раздразнителност, изтръпване на краката

Тези симптоми показват липса на магнезий и калций. Увеличете приема на зеленолистни зеленчуци като спанак, магданоз и зеле. Също така плодовете като бадеми, слънчоглед и ленено семе са известни с високото си съдържание на магнезий.

Отличен източник на тези микроелементи са и сушените кайсии, сливите и цвеклото.

7. Суха кожа на лактите

Знак, че тялото му липсват витамини А и С. Тези витамини може да намерите в плодовете и зеленчуците с жълт цвят: моркови, тиква, кайсия, портокал.

8. Апетит за сурови храни

Този симптом може да показва гастрит или проблеми с черния дроб. Суровата храна помага да се облекчи спазми и да се успокои стомаха.

9. Желание за кисело

Желанието за кисели храни се появява защото организма се нуждае от стимулиране на черния дроб или жлъчката. Вашият организъм ще се чувства по-добре, ако в храната включите продукти като лимон и червена боровинка.

10. Често главоболие, умора и болки в ставите

Тези симптоми показват недостиг на вода в организма. Водата е много важен елемент от човешкото тяло, така че трябва да я въвеждате в големи количества. Имайте предвид, че соковете не са заместител на водата.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!