You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > За идеален дом, пълен с щастие: Предмети – „прахосъбирачки”, които трябва да хвърлите на всяка цена

За идеален дом, пълен с щастие: Предмети – „прахосъбирачки”, които трябва да хвърлите на всяка цена

Един дом, особено, такъв, в който живее семейство трупа непрекъснато вещи, но ако се освободите от тях ще усетите лекота

Есента идва и с традиционното Голямо почистване и промяна на интериора в дома, който да ни настрои към предстоящото понижаване на температурите. Наред с бърсането на праха, промяната на гардероба и подреждането, със сигурност пак се натъквате на стари вещи, които ви е жал да изхвърлите, а отдавна не ползвате.

Независимо дали са свързани със сантимент, дали стоят като спомен от времето, когато сме били 10 килограма по-малко или им е минала модата – всеки пази камара предмети, която само събира прах.

Спецове или не по фън-шуй могат да ви изнесат яла лекция за негативната енергия и предметите, които блокират късмета ви. Вие може да не вярвате в такива неща, но със сигурност познавате усещането за лекота, което усещате, щом направите Голямо чистете и раздадете непотребните вещи.

Вместо за пореден път да търсите несъществуващо свободно място в дома си, на секундата съберете, изхвърлете или подарете:

От антрето – отдавна неизползваеми якета, шлифери, ръкавици, шапки, шалове. На това място е хубаво да направите разбор на шкафчето за обувки: Да, сватбените обувки на мъжа ви и вашите официални обувки са мил спомен, но ще ги сложите ли пак?! Някоя бедна душа ще се почувства за малко принцеса, ако ги оставите чисти и почти не ползвани.

От кухнята – на боклука трябва да отидат: Празни шишета с препарат, стари четки за чистете и гъби. Единствено, което може да запазите е пукнат съд, но не, за да го ползвате, а за да направите от него мила декорация, за градината, например.

Повечето домакини чистят редовно хладилника и изхвърлят храната с прехвърлен срок на годност. Така ли правите обаче с кремовете за лице и лекарствата, които са там?! Време е да ги обновите, а старите да се изхвърлят така, че да не попадат в ръцете на никого!

От банята: Старите захабени кърпи и почти привършените препарати може да използвате за чистене на под или колата. Не ги перете до безкрай обаче – хвърлете ги скоро, след като са ви послужили!

От рулата тоалетна хартия може да направите мили занимавки с децата – неща, за което скоро ще направим материал.
Как да направим отлично есенно почистване
От спалнята: Всяка дреха, която не сте носили над година няма място във вашия идеален дом. За вас е спомен от една незабравима, нощ, екскурзия, среща, но за някого може да означава по-топла зима. Погледнато от този ъгъл по-лесно ще се разделите с нея.

Бельото и кърпените дрехи или ще последва съдбата на старите хавлии или трябва да отиде в контейнера. Да, който не носи кърпено – не носи ново, но не може вечно да сте Мара Пепеляшка! Време ви е да сте истинска принцеса!

Завивките, които са твърде стари и захабени, могат да служат за пикник на открито или ако излизате на палатка. Ако не сте любители на подобни усещания, по-добре е да ги-подарите.

Старите бижута трябва да освободят място за нови или да свалите обкова им, за да си направите нови сами.

От детската стая и хола оставят най-много неща: Стари, отдавна нечетени книжки, дрехи, които са окъсели, здрави играчки, които вече никой не поглежда, стари плочи, дискове, касети. Всички тези неща може да подарите или продадете, в някой онлайн базар, където никой няма да ви придиря за дребните дефекти, а ще оцени качеството и добрата сделка. С получените пари може да си подарите нещо ново, за което все не можете да отделите скъпоценни 10-20 лева излишни! Това със сигурност ще ви направи щастливи, а предметите в дома ви няма да са „прахосъбирачки”!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!