You are here
Home > Здраве и красота > За нежни и гладки пети: 3 домашни рецепти с гарантиран ефект

За нежни и гладки пети: 3 домашни рецепти с гарантиран ефект

Дори най-елегантните сандали не могат да „маскират” петите със суха и напукана кожа – погрижете се бързо за тях!

Всяка от нас, поне веднъж в живота си, се сблъсква с некрасивата гледка на собствените си напукани и сухи пети. Този проблем може лесно да бъде решен у дома с помощта на тези три натурални балсама. Те не изискват много време за приготвяне и още по-малко – пари.

1. Направете смес от 4 супени лъжици бадемово масло, 1 лимонов сок и 2 супени лъжици вода. Намажете обилно с тази смес напуканите пети. Оставете я да изсъхне или си легнете с чорапите върху третираните пети. Можете да практикувате процедурата ежедневно.
Домашна козметика за напукани пети
2. Сместа от розова вода и глицерин ще ви помогне не само да омекне напуканата кожа, но и да я регенерирате с помощта на нейните антисептични свойства и витамини А, С и Е, които има. Нуждаете се от 2 супени лъжици глицерин и същото количество вода. Нанесете тази смес всяка вечер преди лягане и не забравяйте отново да сложите чорапи.

3. Бананите са истинско чудо, когато става дума за напукани пети. Почистете зрял банан и намажете петите със сместа. Останете така в продължение на 15 минути, след което измийте краката си с топла вода. След това поставете краката си в студена вода за около две минути.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!