You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > За тези, които не са посадили още дърво: Отглеждане на ябълка от семка в домашни условия

За тези, които не са посадили още дърво: Отглеждане на ябълка от семка в домашни условия

Да посадиш дърво, да съградиш дом и отгледаш дете – това осмисля живота и е част от родовата ни памет

Ако държите да запазите и продължите ценностите на предците си, сигурно сте предали завета им, че в един човешки живот всеки трябва дом да съгради, дърво да посади и дете да отгледа. Възпитанието в днешно време е истинско предизвикателство, строежът изисква средства, които малцина имат, но всеки може да отгледа поне една крехка фиданка и да й се радва как расте и се превръща в голямо дърво. Може да го направите дори в домашни условия…

Какво ви е необходимо?

ябълки – няколко броя
сухи кърпички или салфетки
ножче
кухненско найлоново фолио
компост (купен готов от магазина или домашен)
дълбок съд – саксия, например
Как да отгледаме ябълково дърво от семка

Как се прави?

Извадете семената на ябълките като ги нарежете наполовина. Сложете ги върху кърпичка и хубаво ги опаковайте с нея. Напоете я с вода и я обвийте с домакинското фолио . Завържете получения пакет така, че да въздухът да няма достъп до семената.

Сложете обезвъздушения пакет със семената на студено – в хладилника. Поне веднъж на седем дни трябва да мокрите салфетката или кърпичката.

Ако сте попаднали на качествени семена и сте спазвали стриктно процедурата, до месец семенцата трябва да са покълнали. Посадете ги в избрания дълбок съд като изсипете в него компоста, а разсадът разпределите на дълбочина 5 сантиметра.

С усърдие, внимателна грижа, поливане и слънчева светлина, от семчиците ви ще поникнат крехки фиданки, които един ден ще ви се отблагодарят със сочни ябълки.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!