You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Забранена любов: Влюбих се в учителя си на 17 (Или когато възрастта е порок)

Забранена любов: Влюбих се в учителя си на 17 (Или когато възрастта е порок)

Тяхната забранена любов е достойна да вдъхнови филм

Тази история за забранена любов е достойна да вдъхнови филм. В духа на балканските традиции, те са дълбоко осъдени от околните. В сърцата си обаче, вече са обречени един на друг.

Сава (32) и Адриана (17) са истински пример за поговорката, че за любовта няма възраст. Двамата имат толкова голяма разлика в годините и общественото положение, че отношенията им са осъдени от мнозина.

И все пак те успяват да запазят връзката си въпреки всички трудности и неразбирането на околните. И да докажат, че възрастта не е порок, а разликата в годините не е пречка, когато двама души се обичат.

Забранена любов: Животът ги събира, но обществото ги разделя
Забранена любов: Животът ги събира, но обществото ги разделя

Историята им прилича на сапунен сериал. Двамата се запознават в училище, където Сава е студент — преподавател по френски. Адриана се влюбва в него от пръв поглед. И въпреки че осъзнава голямата разлика в годините им, както и сложното им положение в училище, не могла да се противопостави на своите емоции.

#nobasiccoupleofficial #love #passion #bliss #empowered #couplegoals #photooftheday

A post shared by Sava & Adriana (@nobasiccoupleofficial) on

 

„Сава беше още студент, когато преподаваше френски в моето училище. Виждахме се по коридорите, но той никога не ми е преподавал. Въпреки това си въобразявах, че по някаква случайност нашата връзка би била възможна в бъдеще“, спомня си Адриана.

Pure hedonism, love and bliss 💚

A post shared by Sava & Adriana (@nobasiccoupleofficial) on

 

Първоначално Сава не е предполагал, че момичето има подобно чувства към него. Самият той бил изключително предпазлив в това отношение.

„Виждах в нея едно добро и чисто сърце, но съм си и помислял, че помежду ни може да има нещо. Просто й се възхищавах, че е толкова млада, а вече успешно печели като гримьорка“, споделя той.

Любов без граници

След като приключва учебния си стаж, Сава заминава на разменни начала в Австралия. Но Адриана и там го намира. Скоро започва да му пише интернет и връзката им се задълбочава. Тя признава чувствата си, с което силно го разтърсва.

„Адриана не криеше, че е влюбена в мен, но на мен разумът не ми позволяваше да се влюбя и аз …“, припомня си Сава. „Колкото повече се съпротивлявах, толкова привличането помежду ни ставаше по-силно. И в един момент реших да не слушам ума, а сърцето и да не позволявам на разума и на мнението на обществото да диктуват живота ми.“, казва още той.

Когато Сава се връща от Австралия, започва да работи в „call“ център като агент на английски и френски език.

Именно тогава двамата започват да излизат заедно. Всички са скептични, че няма да издържат дълго. Най-вече родителите им, които не били и особено съгласни с връзката им. Майката на Адриана обаче първия човек, който приема връзката им и ги подкрепя, когато разбира, че отношенията им са сериозни. За баща й и родителите на Сава било нужно доста повече време, за да свикнат с тази идея. Днес двете семейства се разбират чудесно, дори си гостуват и почиват заедно. Но двамата все още не живеят заедно, тъй като близките им не са склонни да разрешат подобна стъпка.

„Най-вероятно все още не е настъпило подходящото време за това. И на двамата ни трябва време да опознаем себе си, да решим какво искаме от живота“, казва още Сава.

Забранена любов

Обществото публично ги заклеймява, но двамата нехаят за това.

„Обществото е такова, че никога няма да го задоволите. Затова и не се опитваме вече. Или ни подкрепят всеотдайно, или не ни понасят — няма средно положение за другите. Всичко зависи от това, как приемат себе си и нас. Ако носят в себе си любов, виждат и у нас любов“, философски разсъждават двамата.

 

И двамата не крият, че връзката им е преминала и през трудни моменти. Но те упорито работят за постигането на мечтите си, за баланса помежду си и се учат да приемат другия. „Разбрахме, че любовта и ревността не вървят заедно и че доверието е сърцето на всяка връзка.“, споделят те.

„Ние мислим, че любовта идва отвътре, а не отвън, от друго същество. Ние не търсим любов, ние даваме. Когато двама души са на една и съща дължина на вълната и си отдават любов един към друг, тогава се стига до експлозия от емоции и енергии. Тук няма място за разум, а само за чувства“, казват още те.

Тази любовна история е достойна за филм, но всъщност не е необичайна. Проблемът с връзките, при които партньорите са с голяма възрастова разлика не е от вчера. Ако попаднете в подобна ситуация, следвайте сърцето си, казват влюбените. „Не позволявайте на егото да управлява живота ви. Оставете партньорът ви да бъде такъв, какъвто е, а мъдростта винаги ще ви донесе най-доброто. Ако не сте доволни от връзката си, променете себе си, а не партньора си. Обичайте се и се радвайте на щастието. Животът е просто една голяма игра.“, споделят още те.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!