You are here
Home > Здраве и красота > Защо яденето късно вечер е вредно?

Защо яденето късно вечер е вредно?

Хранене късно вечер? Защо не е добра идея

Според научните изследвания нашето тяло знае кога трябва да яде и кога да почива. Например, ако решите да се храните в 23 часа ,когато трябва да спите, за вашето тяло това е непривично време. Органите, които отговарят за метаболизма като черния дроб например, ще се объркат. В този момент той не е готов за притока на храна и тя остава не достатъчно добре преработена. Това може да доведе до проблеми с инсулина и нивото на кръвната захар. И като краен резултат тялото започва да складира повече мазнини от обичайното.

Последните изследвания сочат,че хората които редовно ядат късно,както и тези които работят до късно вечер и тези които ядат отново след вечеря ,имат по голям обем на талията и по-голям индекс на телесна маса от хората ,които се хранят в определено време.
Дори и здравите жени, които се хранят късно през деня по бавно преработват въглехидратите и изгарят по малко калории по време на почивка в сравнение с жените, които ядат по-рано през деня.

Среднощна закуска? Помислете отново
Среднощна закуска? Помислете отново

Какво може да направите:
1.Добре е да не се храните поне 2 часа преди сън.
2.В дните ,когато знаете,че ще вечеряте късно-почивни дни или сте на почивка,бизнес пътуване,яжте лека вечеря.
3.Много хора не закусват сутрин,на обяд хапват малко или нищо ,а за вечеря най-много.Добре е да има баланс.Това значи в храната ви да има протеини и зеленчуци,да има нишесте и плодове.
4.Опитайте се да поемате 90% от всички калории през деня .Така ще ви остават 150-200 калории,които можете да поемете вечер.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!