You are here
Home > Здраве и красота > Здраве и красота: 3-минутно правило предпазва от преждевременно състаряване

Здраве и красота: 3-минутно правило предпазва от преждевременно състаряване

Как за 3 минути можем да предпазим кожата от преждевременно състаряване?

Правилната грижа за кожата е изключително важна, а редовното почистване и хидратиране е само един от начините, по които тя може да бъде поддържана. Някои от ежедневните ритуали обаче може да окажат лошо влияние, ето защо трябва да внимаваме с тях.

Душовете имат голямо влияние върху кожата, започвайки от времето, което прекарвате под душа, до начина, по който се грижите за тялото. Затова е важно да спазвате правилните стъпки , които да съответстват на грижата за вашата кожа.

Най-голямата грешка, която по-голямата част от жените правят след душ и която състарява кожата е да чакат с нанасянето на овлажняващ крем след баня.

Правилната грижа за кожата е от огромно значение за нейното предпазване
Правилната грижа за кожата е от огромно значение за нейното предпазване

Всъщност, след душ порите се разширяват заради парата и топлината в банята и е важно да се запази влагата, която влиза в тях.

„Изключително важно е тази вода да се запази в тялото с нанасяне на овлажняващ крем в рамките на 3 минути след излизането от душа“ , казва дерматоложката Синтия Байли. Тя препоръчва това да се превърне в задължителен ритуал за всяка дама.

Чакането повече от 3 минути, за да нанесете овлажняващ крем след баня, може да доведе до загуба на влагата в кожата. Ето защо, винаги дръжте шишенце с крем във вашата баня и го нанесете 1 минута след душ, за да имате здрава и хидратирана кожа.

Друго важно правило е да не подлагате кожата на лицето на твърде гореща вода. Тази на тялото също. Използвайте марна, или дори хладка вода, която по-малко уврежда кожата. Добре е да използвате измиващи препарати с неутрално Ph, което не уврежда кожата. Или я изсушава допълнително. Пийте много вода, избягвайте солта и използвайте надеждни слънцезащитни кремове, особено през лятото. Хидратиращите маски за лице също ще помогнат кожата ви да изглежда свежа и гладка по-дълго време.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!