You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Жена на върха: Мишел Обама и изкуството да бъдеш първа дама!

Жена на върха: Мишел Обама и изкуството да бъдеш първа дама!

Мишел Обама разкрива какво е да си жена на върха и какъв живот я очаква след Белия дом

Мишел Обама прекара повече от десет години като жена на върха в Белия дом. Задачите й бяха свързани не само с това да придружава съпруга си на различни мероприятия по света, но и да изпълнява ролята на дипломат. Но най-голямото й желание определено ще ви изненада–защото първата дама на Америка мечтае само за едно нещо–да излезе на улицата като съвсем обикновен човек, а не като съпругата на най-влиятелния мъж на Запада.

Мишел Обама е родена през един студен 17 януари през 1964 година в Чикаго. Още от малка се отличава от останалите си връстници с буден ум и изключителна упоритост.

Мишел Обама - една жена на върха
Мишел Обама – една жена на върха

Първите си години израства в Чикаго, а по-късно завършва последователно не един, а два университета от бръшляновата лига–първо Принстън, а после и юридическия факултет на Харвард–един от най-престижните в САЩ. Тъй като Чикаго си остава голямата й любов, след дипломирането си, Мишел започва работа в местна кантора, а по-късно става част от екипа на кмета на Чикато Ричард Дейли. Докато работи като адвокат се среща с бъдещия президент Барак Обама. Двамата се женят, а през 1998 година се ражда дъщеря им Малия. Три години по-късно, през 2001 година на бял свят се появява и дъщеря им Наташа.

mishel 6 r

След като Барак Обама е избран в Сената, Мишел твърдо се противопоставя на идеята да живее във Вашингтон. И семейството продължава живота си в Чикаго. След като Барак Обама печели първия си мандат като президент обаче, красивата му съпруга приема, макар и с неохота факта, че трябва да го последва в Белия дом.mishel 85

За разлика от половината президентски съпруги, Мишел Обама играе огромна роля в международната политика и по-точно в дипломацията. Където твърдия тон на президента не върши работа, тактичността и прямотата на Мишел Обама правят чудеса. Въпреки че избягва да бъде под прожекторите, Мишел обача е твърдо зад гърба на съпруга си. Барак Обама неведнъж е споделял, че тя е най-добрия му приятел и човека, на когото най-много държи.mishel

Вторият мандат на американския президент Барак Обама завършва следващата година, а Мишел Обама няма търпение да предаде щафетата на първа дама. Въпреки че се справя блестящо като жена върха съпругата на американския президент, предпочита да води по-спокоен живот, далеч от прожекторите и общественото внимание.

Michelle-Obama-S

С две дъщери тийнейджърки и редица каузи, на които е отдадена, тя е постоянно във фокуса на вниманието. По тази причина вече мечтае за малко спокойствие и ежедневието на обикновен човек.

mishel 3

Нейната първа и най-важна цел в живота е образованието на дъщерите й Малия и Наташа. А освен това да прави дребни неща, които са позволени за всеки човек.

mishel 4

„Искам да правя малки неща, като например, да отворя прозореца“, заяви Мишел в последното си интервю. А след това добави, че нейното най-голямо желание винаги е било да кара кола.

mishel 2

„Никога не мога да отворя прозорец в Белия дом, а когато реша да го направя в колата на президента, веднага всички ме питат – „Какво става?“,  със смях разказва Мишел. И допълва, че от съображения за сигурност, семейството й често е обект на изключителни охранителни мерки. Които изглежда вече са започнали да я изморяват.

mishel 6

„Веднъж пътувахме към Кемп Дейвид и минавахме област, която беше напълно безлюдна. Бодигардът ми се съгласи да свали за цели 5 минути прозореца и ми каза „Сега е отворено, наслади му се“, със смях разказва анекдота Мишел Обама.

mishel 21 r

След по-малко от година тя ще се наслаждава на свободата да бъде обикновена жена. А дотогава ще продължи да изпълнява ролята на модна икона, пример за подражание, първа дама и разбира се – жена на върха.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!