You are here
Home > Cherchez la femme > Кариера > Жени на върха: ТОП 10 на най-богатите изпълнителни директорки на планетата

Жени на върха: ТОП 10 на най-богатите изпълнителни директорки на планетата

В света на мъжете те са истински жени на върха

Те са пример каква трябва да бъде една жена на върха. Силни, борбени и упорити, тези дами заемат една от най-труднодостижимите позиции в мъжкия свят на бизнеса. Те са жени на върха, изпълнителни директори и днес ви представяме десет от най-успешните дами, заемащи този пост.

Жени на върха: Топ 10 на най-успешните дами - изпълнителни директори
Жени на върха: Топ 10 на най-успешните дами – изпълнителни директори сн. Интернет

1. Дилън Лоран, 7,5 милиарда долара

Дъщерята на Ралф Лорън е основател на бранда Candy и е в списъка на най-успешните изпълнителни директори на планетата. Тя основава най-известния и най-голям магазин за сладкиши в света от 2001 г. насам. Има слухове, че известният й баща искал да направи и парфюм на нейно име, но тя го отказала от идеята. Държала името й да се свързва изключително и само с нейната собствена марка.

2. Лесли Блоджет, 1,7 милиарда долара

Нейната компания „Bare Escentuals“ започва като малка производствена фирма, където се произвеждат козметични продукти, но по-късно й се отдава възможност да продава качествена минерална козметика. След като се присъединява към компанията QVC, продажбите й се увеличават бързо. И в крайна сметка тя реши да продаде компанията си на японския Mingul Shiseido, за шеметните милиард долара.

3 — 4 Хейли Барна и Катя Бошамп, 1 милиард долара

Хейли Барна и Катя Бошамп заемат третото и четвъртото място в списъка. Двете дами са изпълнителни директорки на компанията Birchbox, която се занимава с козметични продукти за грим и лична хигиена. Двете дами се срещат в Харвард и оттам започва приятелството им. По-късно връзката им продължава с нови предизвикателства и основаването на една забележителна компания.

5. Тори Бърч, 1 милиард долара

На пета позиция е Тори Бърч, която може да спи спокойно, защото бизнесът й струва 1 милиард долара. Тя създава и развива компанията си за по-малко от десет години и основава фондация „Тори Бърч“, инвестираща в новите начинания на много жени по целия свят.

6. Дженифър Хаймен, 300 милиона долара

Главният изпълнителен директор на Rent of the Runway е шеста в списъка, с приходи от 300 млн. долара. Тя създава компанията си в резултат на семеен проблем. Двете със сестра й не могат да си намерят дрехи по свой вкус или по мярка. В резултат на това тя създава собствен бизнес, занимаващ се с отдаване под наем на дизайнерски рокли и аксесоари. В началото Дженифър има онлайн компания, но вече разполага и с истински магазини и то в много градове в САЩ.

7. Мариса Майер, 300 милиона долара

Бившият главен изпълнителен директор на Google, а сега главен изпълнителен директор на Yahoo, Мариса Майер, струва около 300 милиона долара. В Google тя беше първата жена — инженер, която се изкачи до позицията вицепрезидент, след като се премести в конкурентната компания Yahoo. След като стана изпълнителен директор, тя купи и компанията Tumblr.

8. София Аморузо, 250 милиона долара

Tattooed Sofia Amorusso печели годишно 250 милиона долара печалба. А създателката на фирмата е само на 29 години и започва работа с онлайн магазина Nasty Gal, който е специализиран в женското облекло. Сега тя има 550 000 души в клиентската си база и около 100 000 долара дневен оборот. Nasty Gal е обявен за най-бързо разрастващата се компания за продажби от водещи бизнес издания.

9. Алекса фон Тобел, 100 милиона долара

Девета в списъка е Алекса фон Тобел, която „тежи“ 100 милиона долара. Благодарение на успешния старт на компанията й LearnVest, тя успява да спечели милиони. Нейната онлайн платформа позволява на хората да управляват финансите си с много малко усилия. А благодарение на това тя печели милиони.

10. Тайра Банкс, 90 милиона долара

Тайра е бивш модел, домакиня и телевизионна икона. Днес обаче тя доминира в света на бизнеса с приходи от 90 млн. долара и е сред десетте най-успешни жени на ръководни постове на планетата.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!