You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Жени на върха: Топ 5 на най-богатите дами на планетата

Жени на върха: Топ 5 на най-богатите дами на планетата

Ето ги най-влиятелните дами в световния бизнес

И тази година нежния пол имаше своето силно присъствие сред топ милиардерите. Някои от най-богатите жени на планетата дори успяха да изместят мъжете от първите позиции в класацията на списание „Форбс”. Зад успеха на други пък стоят вдъхновяващи истории. Представяме ви пет преуспели дами, които управляват някои от най-големите световни империи. И то доказано по-добре и от мъжете.

Лилиан Бетанкур - жена на върха
Лилиан Бетанкур – жена на върха


Лилиан Бетанкур

Директорът на козметичната компания Л’Ореал, Лилиан Бетанкур оглавява списъка на най-богатите жени на планетата с богатство от 36,1 милиарда долара и официално е първата милиардерка в света. В света има 1810 милиардери, а 190 от тях са жени, показа годишната класация на най-богатите хора на планетата, подредени според списание Forbes. За 2015 година нови 27 жени се оказаха в списъка за първи път, а още 3 се връщат на листата на най-богатите, след като са били в престижния списък и в предишни издания.

Лилиан Бетанкур, според последните данни, е най-богатата жена в света с лично богатство от 36.1 милиарда долара, което и дава 11-то място сред милиардерите. Родена преди 93 години, тази жена в момента е най-големият акционер в основаната през 1907 г. козметична компания L’Oreal.

Alice-Walton

Алис Уолтън

Едва ли знаете, че зад най-голямата верига магазини в САЩ, стои именно жена. И това е Алис Уолтън.

Тя е втора сред най-богатите жени със състояние от 32.3 милиарда долара. Алис Уолтън не е отдадена преди всичко в управлението на най-голямата верига за търговия на дребно в света, вместо това предпочита да се съсредоточи в колекциониране на произведения на изкуството, както и в благотворителност. Наскоро тя дари 25 000 долара за президентската кампания на Хилари Клинтън.

mars

Жаклин Марс

И естествено отиваме при кралицата на популярните десерти, а именно Жаклин Марс.
Седемдесет и шестгодишната Жаклин Марс е наследница на фамилията, която е основала Mars — компанията, която произвежда така популярните шоколадови десерти. Днес богатството и се оценява на 23.4 милиарда долара. Марс има годишни приходи от 33 милиарда долара, но нито Жаклин, нито брат й участват активно в управлението на дружеството, предпочитайки да се намесват само когато е необходимо.

maria rrr

Мария Франк Фисон

Още една кралица на шоколадовите изделия трупа милиарди и уверено се нарежда сред най-могъщите жени на планетата.

Мария Франк Фисон е четвъртата най-богатата жена в света с лично богатство от 22.1 милиарда долара. Тя е вдовица на Микеле Фереро, основател на Ferrero Group. Мъжът и почина миналата година и днес 97-годишната Мария и техният син Джовани са собствениците на популярната компания, която произвежда Nutella, Kinder и бонбоните Tic-Tac.

Susan
Сузане Клатен

На пета позиция сред най-богатите жени в света е Сузане Клатен. Майката на Сузан — Йохана, почина миналата година и днес тя и нейният брат Стефан притежават почти половината от известната германска марка автомобили BMW. Богатството на Клатен се оценява на около 18,5 милиарда долара.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!