You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > 10 златни правила при обзавеждането на дома

10 златни правила при обзавеждането на дома

Обзавеждането на дома е сложна работа, ето и слабите места, за които трябва да внимаваме

Обзавеждането на дома е сложна работа, която колкото носи главоболия и тревоги, също толкова много носи красота и радост.

Обзавеждането носи на всяка жена особено удоволствие, вероятно защото създава пространство, което може да нарече свой „дом“.

Обзавеждането на дома е цяло изкуство
Обзавеждането на дома е цяло изкуство

Но както във всичко друго и тук има златни правила и неща, които са забранени. Кои са 10 златни правила при обзавеждането на дома, ще видим тук:

1. Пердета от тавана

Ако закачите завесите по-високо на тавана, а не директно над прозореца, ще постигнете ефекта, той да изглежда визуално по-голям, а с това получавате и повече светлина.

2. Специална дъска за магнити

Вместо да създавате визуален хаос от магнити на хладилника, закачете една дъска до него. По този начин колекцията ще бъде организирана, а вие няма да се чудите с какво да запълвате стената.

3. Шкафчетата за обувки са задължителни

Освен това обувките ще загубят първоначалния си вид, ако не ги съхранявате правилно. И може да сте сигурни, че и най-големия коридор ще изглежда малък и разхвърлян, ако има разпръснати обувки по земята, вместо малки шкафчета.

4. Изберете ярки тапети с вертикални шарки

Добре ви е известно, че тъмните стени визуално намаляват пространството, но същото важи и за хоризонталните модели, които буквално затварят пространството. Ако искате повече светлина и по-комфортна стая, избирайте тапети в пастелни нюанси и с вертикални линии.

5. Използвайте комплекти кърпи

Странно, но всички неща, които са различни, правят пространството в банята да изглежда претрупано и разпиляно.

6. Избирайте мебели с крачета

Фотьойл, диван, масичка за кафе или библиотека — всичко да бъде поне няколко сантиметра над пода. Самото циркулация на въздуха създава усещането, че пространството е по-голямо.

7. Кутии за организация

Нищо не оставяйте на рафтовете, освен ако не е добре прибрано в кутии.

8. Широк килим

Смята се, че колкото е по-малка стаята, толкова по-малък трябва да бъде и килима, което е много погрешно. Всъщност, всички тези малки килимчета „изяждат“ пространството много повече, отколкото, ако поставите един голям и изчистен килим.

9. Организиране на козметика

Никога не оставяйте продуктите пръснати на огледалото или рафтове. За да организирате тези дреболии, използвайте дъска за магнити. Така, дори когато бързате, имате част от секундата да ги оставите на нея.

10. Големите полилеи не са умно осветление

Големите полилеи може много лесно да погълнат пространството. Вместо тях използвайте вградени лампи в тавана — визуално разширяват пространството.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!