You are here
Home > Cherchez la femme > Кариера > 100 начина да спечелиш пари, докато си в майчинство

100 начина да спечелиш пари, докато си в майчинство

Майчинството е голямо предизвикателство само по себе си, но все по-изтъняващия бюджет може да го превърне в бедствие

Майчинството е тежка работа, а отпускът „по майчинство” е изпитание, за което жените могат да разкажат по-вълнуващи истории от казармените. Да виждаш как детето ти расте и всеки ден ти носи нови изненади е преживяване, което трябва да изпита всяка жена, другото обаче е тежко…Безсъние, умора, непрекъсната домакинска работа и едно неприятно усещане, че парите свършват – цялата палитра от отрицателни емоции превръща отглеждането на бебе в товар. Ако искате да си помогнете или просто, за да поддържате интелектуално ниво и самочувствие, може би трябва да опитате да извадите пари, докато сте в отпуск по майчинство!

Лесно е да се каже, трудно да се направи, така ли?!

В Ерата на технологиите, модерните комуникации и социални мрежи има начин да печелиш и то добре между сменянето на памперси и разходките в парка.

Много жени вадят нелоши пари от снимки, текстове, курсови работи, есета, програмиране, дизайн, ръчна изработка, готвене. Те смело се втурват в океана от инфобизнес и блогове, защото знаят какво се крие под термините SEO, SMO и SMM. Пишат книги, рисуват, запълват YouTube с интересни видеоклипове и композират музика. Някои дори управляват персонала, без да напускат дома си. С активност по форумите и в социалните мрежи могат да превърнат в бизнес дори пазаруването! Работа от вкъщи има както за лекаря, така и за инженера, учителката, и адвоката в отпуск по майчинство.

Подходяща работа за майка с малко дете

Идеалната работа, докато си в майчинство позволява да планираш графика си така, че да ти остане време за домакинска работа и комуникация с детето. Дава възможност за извънреден отпуск при всякакви обстоятелства. Поддържа професионални навици, любопитство към нововъведенията и провокира творчеството. Дава спокойствие и увереност в бъдещето, след като приключи отпуска за отглеждане на малко дете. Винаги върви с възможност на младата майка да разполага с пари само за себе си – за дребни радости като луксозно червило, високи обувки и нова чанта няма да се налага да върши финансови еквилибристики!
100 начина спечелиш пари, докато си в майчинство

И да си дойдем на думата: Как да изкараме още пари по време на майчинството?

1. Ако имате златни ръце, може да правите любимите си изделия и да ги продавате онлайн или да организирате майсторски клас в YouTube или Скайп.
2. У дома може да подстригвате, да гримирате или да правите маникюр в удобни за вас часове.
3. Може да направите собствен онлайн магазин, където да играете ролята на прекупвач.
4. Ако имате висока писмена култура и съответен опит и знания, може да пишете курсови проекти, реферати или дори дипломни работи.
5. Счетоводители, финансисти, адвокати, инженери могат да дават консултации или да се занимават с аутосорсинг
6. За хора на словото има маса работа в мрежата: копирайтинг, уеб журналистика, редактиране, реклама, управление на съдържанието. Преводачите работят с технически термини, бизнес и художествени преводи, предоставят услуги за обучение, помагат на студентите да превеждат текстове и да правят упражнения. Най-впечатляващи са писателите на отдавна отлагани романи или майките, които са готови да напишат книга с патилата си.

7. Можете да рисувате и продавате картини, да станете интериорен дизайнер или уеб дизайнер, аниматор или 3D визуализатор.

8. Можете да правите сайтове или да вършите цялата тежка работа по SEO, SMO, SMM.

9. Можете да станете личен онлайн асистент, да започнете да дигитализирате текстове, да станете модератор на форум или социална мрежа, администратор на онлайн магазин, мениджър бюро за авторски текстове.

10. Може да вземете участие в платени проучвания, писане на рецензии, коментари и други подобни.

Още по-конкретно за печеленето на пари по време на майчинство: Идеи за работа от дома:

Шивашки изделия (някои майки, които започват кариера на шивачки у дома, след това отварят студио и дори стават модни дизайнери).
Плетене на две куки.
Плетене на една кука. И не само на покривки, но и, например, рокли и шалове, които се върнаха отново на мода.
Създаване на гоблени – шиене или правене на схеми – и двете струват много!
Пачуърк
Батик.
Ръчно изработена керамика.
Декупаж
Създаване на играчки от плат, вълна или други помощни средства
Машинна бродерия
Създаване на бижута
Правене на сватбени покани
Изработване на чанти и кожени аксесоари.
Производство на натурален сапун, свещи.
Рисуване на стъкло.
Прехвърляне на снимка върху дърво, чаша или друга повърхност.
Боядисване на декоративни елементи.
Скрапбукинг
Изработване на букети от играчки, бонбони, торти от детски дрехи или памперси.
Изработване на празнична декорация

Торти и други страхотни сладкарски изделия по поръчка
Приготвяне на храна за близките офиси
Организиране на майсторски класове по сладкарство и готвене
Създаване на онлайн съдържание с вашите готварски шедьоври

Фризиране и стайлинг
Правене на маникюр, педикюр.
Гримиране
Кинезитерапия и отпускащ масаж.
Водене на фитнес уроци, пилатес, йога, Боуен терапния
Фитнес съвети могат да се дават чрез Skype.

Може да гледате не само своето дете, но и на други хора, особено ако имате специална методика.
Може да давате уроци на деца в начални курсове, по език или други „предизвикателни” дисциплини като химия, биология и физика.
Може да поемете грижата за хрисимото куче или коте на заети стопани – отлична компания за вашето дете в градинката

Може да станете търговски представител на популярна марка козметика. Дори не е нужно да ангажирате познатите. Изработването на обикновен блог със съвети, който води към вашия телефон ще ви свърши същата чудесна работа.
Станете организитор на групови покупки в чуждестранни електронни магазини с процент печалба за вас

Всяка работа за абитуриенти или студенти-калпазани е добра за вас – домашни, проекти, решение на задачи от сборника, презентации, чертежи със специализирани програми.

Web-писане (пренаписване, SEO-копирайтинг, писане на различни текстове и статии за уебсайтове)
Класическото писане на текст е по-престижна област, свързана с рекламата и маркетинга. Статиите във фирмен блок, поддържане на страница, лендингите се плащат 10 – 100 пъти по-високо от статиите за обмен на съдържание.
Уеб журналистика – работа за официални онлайн медии. Изискванията са много по-високи, отколкото обичайното, но и доходите също.
Уеб журналистиката и водене на рубрика е за тези, които са компетентни в областта на политика, икономика, култура и всичко, за което редакторите искат да платят.
Репортаж – да, трудно е да си представите мама със слинг да тика диктофон в лицето на политик, но има и такива, които обичат да споделят премиери, изложби, нови преживявания и откривания с децата си. Те могат да продават материалите си „на парче” – малко, но стабилно ще направят впечатление и може да имат оферта след като приключи майчинството им.
Управление на съдържанието. В най-простата форма това е поставянето на готови текстове и снимки (например, попълване на онлайн магазин), а в сложна версия – също и описанията на продуктите и други текстове, касаещи продажба.
Нейминг.Не много стабилна, но творческа работа по изготвяне на слоугани и измисляне на имена за търговски обекти. Напоследък все повече се налага и изборът на имена на домейни.
Писане на отзиви. Просто говорете и говорете за покупките! За филми, козметика, диети, различни продукти … Ако пишете страхотни експертни мнения със снимка – можете да спечелите много добре.
Сериозните професии като коректор и редактор към издателства.
Някогашните професии свързани с набор на текст и помощни дейности като сканирани и принтирани са демоде, но някъде, някой неработещ с компютър може да има нужда точно от вас.
Качественият преводач никога, никога не остава гладен, дори в отпуск по майчинство.
„Литературен роб” – неприятно, но има много хора, които пишат за някой, който ще редактира писаниците им, за да ги публикува под свое име.
Автор на не-роман като „1000 начина да превърнеш майчинството в песен”, „1000 начина да отслабнете лесно” или нещо от този род – изглежда несериозно, но знаете ли, че опитът ви е не само безценен, но и с него може да извадите пари, ако го опишете.
Автор на истински роман – Ако мечтаете да напишете следващия български бестселър, просто нямате да имате по сгоден случай и по-мотивиращ повод от идеята, че ще позирате на корицата с бебето в ръце.

Свързано с писането, но и с голямото изкуство са възможностите като писане на реклами,пиеси, сценарии, концепции за предавания и шоу-програми.

Консултантски услуги, тип „Аутсорсинг” е чудесна възможност за млади майки с дипломи по право, от Технически или Икономически университет, психолози, лекари, финансови консултанти или ПР-специалисти.

Ако сте мама-уебмастър, значи винаги ще намерите време да направите по поръчка качествено SEO, SMO, SMM и всякакви сродни дейности, програмиране, тестване, разработване на приложение или цял сайт с ефекти.

Ако сте мама-художник, възможностите ви за безкрайни у нас, и в чужбина. Благодарение на щедрата световна мрежа може да се борите за поръчки за илюстрации, графичен дизайн, уеб или промишлен дизайн, анимации, флаш и дори -онлайн игри.

Умелите фотографи може да превърнат бебето си в истинско вдъхновение за нов бизнес – уникални бебешки снимки и композиции. Може да снимате сватби и други тържества, да снимате по поръчка събития или пейзажи.

Има разбира се варианти да печелите и с „неквалифициран” труд като попълване и правене на анкети, кликане по банери и покупко-продажба на акции, но това са дейности, които откровено не препоръчваме.

Съсредоточете се върху нещо главно – това, което обичате! Сега е момента да направите бизнес от хобито си. Проучете пазара, не се страхувайте, че има други като вас. Намерете това, което ви прави специални и направете така, че да се позиционирате добре онлайн. В мрежата има място за всички и дори може да го намерите безплатно. Направете си интернет-визитка под формата на блог или сайт с портфолио, рекламирайте се с няколко ефектни майсторски класа онлайн, предложете партньорство и реклама на хора от бизнеса и се въоръжете с търпение и постоянство! Последните две са ви нужни и без това – вече вършите най-важната работа на планетата: Отглеждате качествен човек!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!

Ползвайки нашия сайт вие приемате и се съгласявате с правилата за неговото използване и информацията, която системата получава за вас Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close